Tatile Çıkmadan Önce Yapılacak Bakımlar!

20 Haz 2014



Yaz yüzünü göstermeye başlarken, tatil hayalleri etrafta uçuşuyor. Tatile çıkacaklar tatil hazırlığı yapanlar bu yazı tam size göre! Öncelikle tatile çıkmadan bakımlarınızı yaptırmalı, içiniz rahat bir şekilde tatilin tadını çıkarmalısınız. 

Lazer epilasyon ve peeling  yaptıracaksanız, bunu tatile çıkmadan bir iki hafta önce yaptırmalısınız. Çünkü lazer epilasyon ve peeling, cildinizi tahriş eder ve belli bir süre güneşten uzak durmanız gerekebilir. 

*Bikini veya mayo içinde etrafta gezerken pürüzsüz bacaklara sahip olmayı kim istemez ki. Bunun için tatile çıkmadan bir hafta önce kuru olarak bacak ve basen bölgenizi iyice fırçalayın. Bu işlem kan dolaşımını hızlandırdığı için gözle görülür bir pürüzsüzlük oluşturacaktır.

ayak-bakımı


*Ayak bakımı da önemli bir konu. Duştan sonra ayaklarınızı hafifçe kurulayıp ponza taşıyla törpüleyin. Bu işlemle topuk çatlağı görüntüsünün kaybolduğunu, ölü derinin gittiğini göreceksiniz. Ayrıca manikür ve pedikürünüzü yapıp daha sonra ayaklarınızı bol bol nemlendirilir.

saç-bakımı

*Saçlar deniz, kum ve güneşten yıpranacağı için tatile çıkmadan önce saçlarınıza iyi bir bakım yapmalısınız. Saçlarınız için piyasada bulunan nemlendirici özelliği olan maskeler veya evde argan yağı ya da zeytinyağı maskeleri ile saçlarınız güçlendirip yaza hazırlayın...


Tatil bakımlarınızı yaptığınıza göre gönül rahatlığıyla tatile çıkabilirsiniz :)








6 yorum

  1. güzel tavsiyeler tatlım tatil öncesi bu hazırlıkları yapmak şart ! :)

    YanıtlaSil
  2. cnmmmmm harika tavsiyeler bunlar! yapmak isteyip de hep ertelediklerim uygulamaya üşendiklerimi vardı bi kez daha hatırladım:))) umarım güzel ve uzun bir tatil tapabilirim:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım işine yarayan bilgiler olmasına sevindim.
      İnşallah canım güzel ve keyifli bir tatil yaparsın :)

      Sil
  3. özellikle saçlar güneş deniz derken çok yıpranıyor malesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet özelikle güneş çok kurutuyor saçları tatile gitmeden saçlar bol bol nemlenmesi gerek :)

      Sil

Yorum Bırakın