Saç Sorunları ve Çözümleri

6 Oca 2015



Saçlarımız bizim en güzel aksesuarımızdır. Bakımlı, ışıl ışıl saçlar bizi olduğumuzdan daha enerjik, genç ve sağlıklı gösterir. Ama bazen öyle inatçı olurlar ki, şekil verirken kabarır, söner bir şeyler olur bizi çileden çıkarır. O zaman gelin beraber saçlarımızı nasıl daha bakımlı gösterebileceğimize ve kabaran saçlar için çözüm önerilerine bakalım. 


Kabaran Elektriklenen Saçlar 

Kabaran saçlarımız için yapacağımız önerilerden biri, plastik taraklarınızı çöpe atmanız bunun yerine doğal malzemelerden yapılmış ve seyrek dişleri olan bir tarak edinmeniz. Böylelikle hem saçınız daha az kırılmış olur hem de elektriklenmeyi en aza indirmiş olursunuz. Saçlarınızı yıkarken mutlaka saç uçlarına, saç kremi kullanın. Çünkü saç kremi saçın kabarmasını önler ve yumuşak parlak bir görüntü verir. Banyodan sonra saçınıza uygun saç serumunu, saçlarınızın dibine çok fazla gelmeyecek şekilde kullanmanız da saçlarınızın kabarmasının ve karışmasını önleyecektir. Saç spreyini kullanmadığınız temiz bir diş fırçasına, sıkarak elektriklenen bölgelerini hafif hafif tararsanız çok işe yarar bu yöntem.


Çabuk Yağlanan Saçlar 

Bazı saç tipleri her gün yıkansa da yine yağlanır. Yağlı saç görüntüsünü hiçbirimiz sevmeyiz herhalde saçlar söner kafaya yapışır. Bu yüzden dikkat edilecek bazı noktalar sayesinde bunun önüne geçebilirsiniz. Şampuan seçimi çok önemli. Saçınıza uygun bir şampuan kullanmanız yağlanmayı geciktirir. Saç kremi kullanıyorsanız, saç diplerine temas etmeyecek şekilde uygulayın. Saçlarınızı sık tarayıp fırçalamayın, daha çok yağlandırır. Sirkeli su haftada bir uygularsanız hem kepeklenmeyi önler hem de yağlandırmaz. Acil durumlar için ise saçlarınız yağlı görüntüsüne çözüm olacak kuru şampuanlar var bunları da deneyebilirsiniz.


İnatçı Şekil Almayan Saçlar

Sönük ince telli saçlarınız varsa, banyodan sonra önce bir havlu ile suyunu alın, daha sonra fön makinesi ile arkadan öne doğru saçlarınızı kurutun. Böylelikle saçlarınız daha hacimli görünecek. Isı kullanmadan dalga yapmak için ise gece uyumadan önce duş alın. Duştan sonra  saçınızı biraz kurutun ve saçlarınıza biraz köpük yedirin. Daha sonra tepeden sıkıca toplayın. Ertesi sabah saçlarınızı açtığınızda dalga dalga olacaktır. Ve tabii ki evde mutlaka saç şekillendirici bulundurun maşa ve düzleştirici kesinlikle zamandan kazanmanıza yarayacak. Isı saça zarar verdiği için, saç şekillendirici  kullanmadan önce piyasada bulunan ısıya karşı koruyucu ürünleri kullanmanızı tavsiye ederim. Saçlarınıza saç kurutma makinesi ile şekil verirken, bitirme aşamasında önce saç kurutma makinesini soğuk hava moduna getirip saçlarınıza tutun. Soğuk hava, sekli sabitlemede özellikle profesyonellerin kullandığı bir teknik olduğu söyleniyor.




20 yorum

  1. merhaba yeni blog sayfası açtım daha yeniyim buralarda uğrarsanız sevinirim :)
    http://merveuzzun.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hayırlı olsun blogunuz hemen uğruyorum :)

      Sil
    2. merhaba iadeyi ziyarete geldim sevgiler...:)

      Sil
    3. Teşekkür ederim hoşgeldin o zaman :)

      Sil
  2. saçlarım çabuk yağlanan cinsten, yani fenaaa... takibindeyim, banada beklerim....:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada ki öneriler isinize yarayabilir.
      Tesekkür ederim ugruyorum hemen :)

      Sil
  3. merhabaaa :) blogunuzu masal yıldızının blog rehberinden buldum.Severek takibe aldım.Bende o rehberde hobi bloglarının içerisindeyim.Şuanda bir 'kış çekişi'm var sizleride beklerim..
    bibusdesign.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. paylaşımlarınız da ki görsel kullanımları çok başarılı tebrik ederim...
    bende blog'uma beklerim :)(:
    http://aycinmutlu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmenize sevindim şimdi blogunuza uğruyorum :)

      Sil
  5. erkekler icin de sac sorunları ve cozumleri varmı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkek izleyicilerimden istek postlar alıyorum en kısa zamanda hazırlarım :)

      Sil
  6. Benim saçlarım çok çabuk şekil alır ama yağlanması da aynı şekilde çabuk oluyor. Yine de şükür, uzun ve gür saçlarım var istediğim şekle giriyor :))

    YanıtlaSil
  7. kıvırcık saçlı bayanların saçlarının elektriklenmesi hem görüntüyü değiştiriyor hemde bayan için kötü oluyor.

    YanıtlaSil
  8. erkekler için de istiyoruz özellikle benim saçlarım ince ve yumuşak şekil verme konusu çok zorluyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu için araştırma yapıp yayın yapacagım inşllah :)

      Sil

Yorum Bırakın