Doğal Yolla Gözenekleri Sıkılaştırmanın Yolları

31 Mar 2015


gözenekleri-sıkılaştırmanın-yolları

Sıkı ve pürüzsüz bir cilde  hepimiz sahip olmak isteriz değil mi? Genişlemiş gözenekler toz, kir, makyaj kalıntısı cildimizde kötü bir görüntü oluştururken, aynı zamanda  siyah noktalara davetiye çıkarıyor. Bu yüzden gözeneklerin sıkı olması, cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Ne kadar sıkı gözenekler o kadar pürüzsüz bir ten. Piyasada bir sürü  kozmetik ürünler var elbet ama ben evde doğal yolla gözenekleri sıkılaştırmanın yolları ile ilgili neler yapabileceğimizi araştırdım. Uygulaması kolay ve etkili çözümlere gelin beraber bakalım…


BUHAR UYGULAMASI

Öncelikle cildinizi kirden arındırmalısınız. Bir kap veya tencereye su koyup ısıtın ve suyun buharına yüzünüzü birkaç dakika tutun. Daha sonra sulandırılmış limon suyunu yüzünüzde gezdirin ve önce ılık su ile daha sonra soğuk su ile durulayın. Bu yöntem cildinizi temizleyip gözenekleri sıkılaştırır parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlar.



ELMA SİRKESİ

Eşit oranda su ve elma sirkesini karıştırın ve pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Bir dakika kadar bekleyip yüzünüzü yıkayın. Daha iyi sonuç elde etmek için her gece temiz cilde uygulayabilirsiniz. Elma sirkesi, tonik görevi görür ve geniş gözenek görünümünü azaltır cildin pH dengesini tekrar kazandırır.


SALATALIK

Salatalık, gözenek sıkılaştırma konusunda en etkili yöntemlerden biridir. Rende yardımı ile salatalığın suyunu çıkarın. Bir parça pamuk yardımıyla salatalık suyunu cildinize yedirin ve 15-20 dakika bekledikten sonra durulayın. Bu yöntem gözenekleri sıkılaştırır, cildinizi ve daha parlak ve sağlıklı yapar.


BUZ

Buz, herkesin evinde bulunan basit ama etkili çözümlerden biridir. Genişlemiş gözenekleri en aza indirmek için bir parça buz küpünü  15- 20 saniye cildinizde gezdirin. Bu yöntem geniş gözenekleri sıkılaştırırken, aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırarak daha sağlık bir görüntü sağlar.


YOĞURT MASKESİ

Bir miktar yoğurt içine bir çay kaşığı karbonat ekleyerek cildinize ince bir tabaka halinde sürün ( gözaltı hariç) 10 dakika bekleyerek yüzünüzü yıkayın. Yoğurt içinde bulunan laktik asit, ciltteki kir, yağ ve ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olur.



Yumurta Akı

Geniş gözenekleri sıkılaştırmak için mutfağımızdan eksik etmediğimiz yumurta diğer alternatiflerden biri. Yumurta akını tüm cildinize gözaltına gelmeyecek şekilde yayın tamamen kuruduktan sonra yüzünüzü yıkayarak durulayın. Bu yöntemi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz. Yumurta akı cilt sıkılaştırma, gözenekleri küçültme fazla yağı alma ve biriken yağı temizleme özelliklerine sahiptir.


12 yorum

  1. Buhar uygulamasını zaman bulduğumda yaparım yumurta beyazının cildi gerginleştirdiğini çok duydum onuda denicemm güzel yazı :=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bengücüm yumurta beyazını denemelisin buhar uygulaması cilt temizliği için ön hazırlık olarak çok işe yarıyor .)

      Sil
  2. Harika bir yazı olmuş cnm, bayılarak okudum ;)

    YanıtlaSil
  3. yumurta akını çok fazla duydum sanırım artık denemek farz oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildi sıkılaştırma özelliği var denemelisin bence de :)

      Sil
  4. Cok faydali bir yazi olmus, emegine saglik!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Eylemcim beğenmene sevindim :)

      Sil
  5. Bu salatalık suyu erkeklerde de işe yarar mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olur tabi ki neden olmasın ama erkeklerin bu tür doğal yöntemleri yapmakta üşeneceğini düşünüyorum :)

      Sil
  6. Yumurta haric yeni seyler öğrendim sayenizde teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim işinize yarayacağını umuyorum :)

      Sil

Yorum Bırakın