Duvarların Dili Olsada Konuşsa

30 Oca 2016


Son dönemlerde popülerliğini arttıran duvar kağıtları evlerde bambaşka bir ambiyans yaratıyor. Duvar kağıtları, sadece farklı renk seçenekleri değil, farklı desen alternatifleriyle de evinizin havasını bir anda değiştirebilir. Evinizde duvar kağıdı kullanmayı düşünüyorsanız birkaç ayrıntıyı göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Duvar kağıdı seçerken dikkat etmeniz gereken önemli püf noktaları vardır. Seçim yaparken dikkat etmeniz gereken ilk şey dayanıklığı ve sağlamlığıdır. O kadar para ve emek veriyorsanız alacağınız ürünün dayanıklı olması önemli bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum. Dayanıklı olduğunu küçük bir test yaparak anlayabilirsiniz. Nasıl mı ? Almayı düşündüğünüz duvar kağıdının üzerine tırnağınızla kazıyın. Çizilme ve soyulma oluyorsa bu duvar kağıdı size sıkıntı çıkarabilir. Dayanıklı olmasının yanı sıra kolay temizlenebilmesi de önemli bir kriter. Kolay silinebilen, yıkanabilen duvar kağıtları tercihleriniz arasında olsun. Duvar kağıdı seçerken odanızın büyüklüğü, ışık alması, tavan yükseliğine de dikkat edin.  Küçük mekanlarda daha sade ve küçük desenler kullanmanız evi daha büyük ve ferah gösterecektir.

ev-dekorasyonu

Duvar kağıdı seçerken odanızın büyüklüğü, ışık alması, tavan yüksekliğine de dikkat edin. Küçük mekanlarda daha sade ve küçük desenler kullanmanız evi daha büyük ve ferah gösterecektir.

moda-düşleri

Sade ve sıkıcı duvarlarınıza biraz neşe katmak için panolar harika bir fikir. Evinizin istediğiniz bir köşesine bu panolardan yaptırıp dilediğiniz duvar kağıdı ile kaplayabilirsiniz.

yemek-odası-duvar-kağıtları

Bütçenizi ayarlayıp, püf noktalarını dikkat edip yepyeni bir ortama kavuşabilirsiniz.

farklı-duvar-kağıdı-çeşitleri

dekorasyon-koyu-renk-duvar-kağıtları

yatak-odası-duvar-kağtları

dekorasyon-fikirleri-2016

yatak-odası-duvar -kağıdı

salon-için-duvar-kağıtları

dekorasyon-duvar-kağıdı-örnekleri

24 yorum

  1. Şu filli duvar kağıdına kilitlendim resmen!!! Ne kadar güzel o ya!

    YanıtlaSil
  2. Evlerde çok sıcak bir atmosfer oluşturuyor gerçekten duvar kağıtları paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. ikinci ve üçüncü benim olsun muu :)

    YanıtlaSil
  4. Duvar kağıtları evlerin havasını değiştiriyor gerçekten. Tasarımları şık ve eğlenceliler bence. Ama Türkiye'de pek yaygın değil diye biliyorum. Amerika'da çok fazla kullanılıyor.

    Ben kalıcı mekanlar için pek önermiyorum duvar kağıtlarını. Ailemle oturduğumuz eve döşemiştik biz. Çok kaliteli diye satılan ithal ürünleri bile en fazla 5-6 yıl idare ediyor sizi. 3. yıldan sonra sağdan soldan kıvrılıp sinirinizi bozabiliyor çünkü. Onun dışında eve misafirliğe gelen (yaramaz) çocuklar duvar kağıdıyla oynamayı pek bir seviyorlar. Kazımaya ya da sökmeye çalışıyorlar filan :) Bir de bir süre sonra sıkılıyor insan hep aynı desene bakmaktan.(Ya da ben sıkılıyordum öyle diyelim) Tercih meselesi tabiki. Ben yaşadığımız zorluklardan dolayı böyle düşünüyorum sanırım.

    Güzel bir yazı olmuş. Görseller de öyle. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında şu sıralar popüler olması nedeniyle artık daha çok kişi duvar kağıdı uyguluması yapıyor.
      Kullanım açısından duvarın yapısı kalitesi önemli tabii, uzun ömürlü olması için.bu arada uygulama yapacaklar artı ve eksilerini bilmeli açısından yaşadığın sıkıntıları yazman iyi olmuş :)

      Sil
  5. Evi ev gibi, yaşanılan sıcak bir mekan haline getiriyorlar. Biraz da bana yine popüler oldukları çocukluğumu hatırlatıyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım bi ara oldukça popülerdi hemen hemen herkesin evinde duvar kağıtları vardı :)

      Sil
  6. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Ayrıca blogunuz sade ve şık. Sizi de mobdizayn da konuk yazar etmek isteriz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
      Tabi neden olmasın :)

      Sil
  7. hepsi birbirinden güzel seçimler ;)

    YanıtlaSil
  8. blogunu çok beğendim takibe aldım bana da beklerim sevgiler ^^
    tekboynuzlupanda.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir yazı olmuş üstelik blog tasarımın ayrıca müko *-* takipteyim
    Bu arada benimkine de bekliyoorum ha :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bloguna geliyorum hemen :)

      Sil
  10. Ne kadar güzel şeyler yapmışlar her birine ayrı ayrı bayıldım :)

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
  11. renkleri görünce benim de çok hosuma gitti. bende gecen yıl evimi boya yaptıracaktım ama boyamı kağıt mı kararsızlığımdan kaldı. halende devam ediyor karar vermekte zorlanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kağıt yapmak zor geliyorsa tek bir odayı da yapabilirsiniz mesela salonu :)

      Sil
  12. Hepsi birbirinden güzel. Ben de gözü yormayan sade ve şık duvar kağıtlarından yanayım. Önerilerin için teşekkürler. Eğer gelecekteki evimde duvar kağıdı düşünürsem mutlaka önerilerini dikkate alacağım :) Teşekkürler paylaşım için ;)

    YanıtlaSil
  13. Başarılı bir post olmuş

    YanıtlaSil

Yorum Bırakın