Vücut Şeklinize Göre Giyinmenin Sırları

23 Mar 2016


balık-etli-vücut-şekli

 İster balık etli, ister minyon bir vücut şekline sahip olun, eğer kendinize uygun giyinmeyi bilirseniz emin olun mutlaka güzel görünürsünüz. İ
şte vücut şeklinize göre giyinmenin sırları ve vücut yapınıza uyacak giyim önerileri...

Balık Etli Kadınlar
Balık etli kadınlar genelde bol giysiler giyerek vücut hatlarını gizlemek isterler. Bu şekilde bol kıyafetler giyinmek sizi daha kalın göstereceği için, tok kumaştan üzerinize oturan kıyafetleri seçmeniz gerekir. Ayrıca V yaka bluzlar, üzerinize tam oturan palto, yüksek topuklu ayakkabılar, vücudunuza oturan düz etekler tercihleriniz arasında olsun. Desen seçiminde boyuna çizgiler ve küçük desenleri tercih etmelisiniz.

armut-tipi-kadın-nasıl-giyinmeli

 Armut Tipi Kadınlar
Armut tipi vücut şekli, üst tarafı ince, alt tarafı daha geniş yani kalçaları daha iri olan kadınlar için kullanılan bir tabirdir. Armut tipi vücut şekline sahipseniz, kabarık eteklerden, skinny jeanlerden uzak durmalısınız. Pantolon seçiminde daha çok düz kesimli pantolonları giymelisiniz. Etek seçiminde ise düz kesimli yada evaze etek modelini tercih edebilirsiniz.
Gösterişli bluzlar, abartılı kolyeler dikkati üst bölgeye çekeceği için armut tipi bayanlar için isabetli bir seçim olacaktır. Ayrıca koyu renk pantolon ve etek sizi daha orantılı gösterceği için dolabınızda mutlaka bulundurmalısınız. 


elma-tip-kadınlar-nasıl-giyinmeli

Elma Tipi Kadınlar
Elma tipi kadınları tarif etmek için düzgün ince bacaklar, düz kalçalar, geniş omuzlar, büyük göğüsler diyebiliriz. Peki kilonun daha çok üst bölgede toplandığı bu vücut tipinde olan kadınlar nasıl giyinmeli. Bu tip vücuda sahip olan kadınlar üst bölgeyi daha ince, alt bölümü daha kalın gösterecek kıyafetler seçerek dengede bir görüntü yaratılmalıdır. Üzerinize yapışan badi ve elbiselerden, parlak renkli, kalın kumaşlı üstlerden  kaçınmanız gerekiyor.
Düz kesimli sade bluzlar, boyuna çigiler, V yakalar, basene kadar inen ceketler bu tip kadınlar için uygun parçalardan. Pantolon seçiminde, geniş paça veya boru paça pantolonlar seçilebilir.

minyon-tipi-kadınlar-nasıl-giyinmeli

Minyon Tipi Kadınlar
Minyon kadınların dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biri giydiğiniz kıyafetler mutlaka üstünüze oturmalıdır. Mini elbiseler, mini etekler minyon kadınların gardırobunda bulunması gereken parçalardan. Tek renk giyinmek bütünlük hissi yaratacağı için tek renk takımlar kullanarak daha uzun görünebilirsiniz. Ayrıca diz üstü elbiseler, boru paça pantolonlar minyon tipi kadınların seçimleri arasında olmalıdır.

15 yorum

  1. Bol kıyafetler giymek insanı gerçekten olduğundan daha kilolu gösteriyor. Bir yerlerimi gizleyim derken olunduğundan daha kilolu duruluyor. Vücuda uyum sağlayan dar bir kıyafet hep tercihim olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım çok dar olmadan insanın üzerine oturan kıyafetler daha ince gösteriyor :)

      Sil
  2. Kesinlikle katılıyorum.. Ne yakışacağını bilmek çok önemli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii zaten tarzına ve vücut şeklini bilmeden giyinen kişiler ne yaparsa yapsın şık olamıyor malesef...

      Sil
  3. Vücut şekline göre giyinmek şık görünmek açısından çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Kadercim herkes kendi vücudunu tanımalı :)

      Sil
  4. Vücut tipine göre giyinmenin, modadan daha önemli olduğunu düşünüyorum ;)

    YanıtlaSil
  5. Bu değerli paylaşımıniz için teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Selam. :) Mesela ben ispanyol paça pantolon giydiğim de olduğumdan daha kilolu görünüyorum. Rahat olmam her şeyden önemli olduğu için vücut tipim neyi kabul ediyorsa ona göre giyiniyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İspanyol paça daha kalın gösterir boru paça olabilir mesela kilo sorunu olanlar için. Tabii kendi vücudunu tanıyıp ona göre deneme yanılma yoluyla neyin yakıştığını bulabiliriz :)

      Sil
  7. Armut olmak bir ayrılacalıktır ama öyle dime :D neyse ben doğru yolda ilerliyormuşum ki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa harikasın armut tipi kadınları oldukça çekici oluyor :))

      Sil

Yorum Bırakın