Yüz Şekline Göre Bere Seçimi

9 Oca 2017


bere-seçimi

Soğuklar iyice kendini göstermeye başladı. Dışarı çıkarken soğuktan korunmak için eldiven, atkı ve bereler en büyük kurtarıcılardan oluyor. Özellikle bereler, kış modasının vazgeçilmez aksesuarlarından. Hem soğuklardan koruyor hem de stilinize hava katıyor. Ayrıca berenin son zamanlarda sokak modasında popülerliği oldukça yükseldi. Peki bu kadar trend olan berenin hangi modellerini tercih etmeliyiz? Tercih edeceğiniz bere modelinin yüz şeklinize uygun olması sizi olduğunuzdan daha güzel gösterir. Bu yüzden yüz şekline göre bere seçimi oldukça önemli. Gelin beraber yüz şeklinize hangi berenin daha çok yakışacağını inceleyelim...😉

oval-yüz-şekline-göre-bere

Oval Yüz Şekli 

Öncelikle bu yüz şekline sahip olan kadınlar oldukça şanslılar. Çünkü oval yüz şekli ideal yüz şekli olduğu için, her çeşit bere ve şapka yakışır. Yüz şekliniz oval ise, kıyafetinizin tarzına uygun modeli seçip rahatlıkla kullanabilirsiniz.

kare-yüze-hangi-bere-yakışır

 
Kare Yüz Şekli

Kare yüz şekli; kısa ve çene kısmı geniştir. Bere seçiminde hatlarınızı yumuşatacak modelleri tercih etmelisiniz. Asimetrik ve yuvarlak hatları olan bere modelleri size daha çok yakışacaktır.

kış-modası-2017

Yuvarlak Yüz Şekli

Yuvarlak yüzlüler kısa ve geniş hatlara sahiptir. Bu nedenle yuvarlak bir yüze sahipseniz yüzüne uzunluk kazandıracak modelleri kullanmalısınız. Yani biraz daha tepesi yüksek modeller, yuvarlak yüzleri daha uzun göstereceği için bu tarz modelleri takmalısınız.

bana-hangi-şapka-yakışır

Kalp Yüz Şekli

Kalp yüz şekli; çene kısmı dar, alın bölgesi geniş olan yüz şeklidir. Bu yüz şekline sahipseniz geniş siperli bere modellerinden kaçınmalısınız. Özellikle kulaklarınızı kapatan pilot bere tarzında bereler size yakışacaktır.

yüz-şeklinizi-bulun


Uzun Yüz Şekli

Uzun yüzü, en ideal yüz şekli olan oval görünüme kavuşturmak için geniş ve salaş bere modellerini tercih etmelisiniz. Kaçınmanız gereken modeller ise yüzü daha uzun gösteren tepesi yüksek berelerdir.

16 yorum

  1. Paylaşım içın teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  2. Ben yüz şeklimi bilemiyorum :D Çok anlamıyorum bu konuları ama genel olarak yuvarlak yüz şeklinin bere tarzında kullanıyorum. :)Çok güzel bir paylaşım olmuş eline sağlık. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternette yüz şekilleriyle ilgi yazılar bulabilirsin. Eğer yakışıyorsa sorun yok tabi :)

      Sil
  3. Yüz şekline göre bere seçimi önemli. Ben uzun bere modellerini tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bunu öğrendiğim iyi oldu gerçekten bazı modeller bana gitmiyor yakışmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bundan sonra seçimlerini daha dikkatli yapabilirsin :)

      Sil
  5. Bere kullanmayı çok seviyorum. Gri bereye bayıldım ve genelde o tarz kullanıyorum ama aslında yüzüm kare :) Asla tarzım değil kullanamam ama o baykuş mu yoksa kedi mi çözemediğim modelli bereyi de çok beğendim 😊 paylaşım için teşekkür ederim sevgilerimle ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok baykuşa benziyor gibi bende bayıldım ona ya :)

      Sil
  6. Asimetrik ve yuvarlak şekilli bereler tam bana göre. Renk seçiminde zorlanmisimdir hep. Siyahtan vazgeçemem bir turlu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende koyu renkler kullanıyorum genelde siyah, gri, bordo gibi :)

      Sil
  7. Bere kullanmayı pek severim.Yararlı bir paylaşım olmıuş.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  8. Yüz şekline göre küpe seçimini biliyordum ama bere seçimi bir ilk oldu :) güzel bir yazı olmuş elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler beğenmenize sevindim .)

      Sil

Yorum Bırakın