Dekorasyonda Tropikal Etki

21 Haz 2017

tropikal-dekor-örnekleri


Deniz kıyısında muhteşem bir manzara, palmiye ağaçları ve yeşilin binbir tonu. Böyle bir adada kim yaşamak istemiz ki. Özellikle benim gibi henüz tatile çıkmadıysanız daha bir hevesle tropik ada hayallerine dalmanız kaçınılmaz olur.😊 Evet hayali bile mutluluk veren tropik adaya gidemiyor olabilirsiniz. Ama bu esintiyi rahatlıkla evinize taşıyabilir ve kendi tropik cennetinizi tasarlayabilirsiniz.  Aslında evinizi bu tarzda  döşemek göründüğü kadar da zor değil. Evinizde yapacağınız bir kaç değişiklikle iç mekanlarınızda tropikal bir etki yaratabilirsiniz. 

İlk olarak  tropikal tarzı hangi odada uygulayacağınıza karar verin. Salon, yatak odası, banyo gibi iç mekanlarda tropikal stili deneyebilirsiniz. Ama bana kalırsa en çok kullandığınız kullanım alanlarından olan salon, bu iş için en uygun yer. Tropikal tarzın cesurluğu, kendini en çok renklerde gösterir. O yüzden değişime renklerden başlamalısınız.

dekorasyon-blogları

Rengini Seç
Tropikal tarzına en uygun renkler; devetüyü, fildişi, yeşilin tonları, turuncu, kırmızı, beyaz, kahve ve mavi gibi renklerdir. Renkleri kullanırken aşırıya kaçmadan tam bir uyum yakalamalısınız. Bunun için doğal tonları canlı renklerle kullanabilirsiniz. 
ev-dekorasyonu-renklerin-kullanımı

Aksesuar Seçimi 
Aksesuarlar, bu tarzı tasarlamanın en önemli öğelerinden. Aslında eviniz, tropikal tarzına uygunsa sadece aksesuarlarla bile evinizde bu tarzı oluşturabilirsiniz. Aksesuar seçiminde; tropikal meyveler, deniz kabuklarları, tropikal çiçekler tercih edebilirsiniz. Tablo seçiminde hayvan figürleri ve bitki resimlerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca dokuma veya ince koton perdeler bu stilin vazgeçilmezi. Halı seçihminde ise ağır halılar yerine, el dokuması halı veya kilim yerinde bir tercih olacaktır.


.ferah-ev-döşeme
Mobilyalar
Dekorasyonun olmazsa olmazı mobilyalar tropik etkiyi yaratmada önemli bir başrol oynuyor. Mobilya seçiminde doğal malzemelerden üretilmiş mobilyalar tercih etmelisiniz. Ahşap, hasır, bambudan yapılmış ürünler bu tarz için oldukça uygun. Bu sene oldukça popüler olan ananas desen veya palmiye desenli kırlentler ise bu stilin tamamlayıcısı olduğunu söyleyebiliriz.
yatak-odası-dekorasyonu-2017


ev-dekorasyonunda-moda-2017

tropikal-dekor


12 yorum

  1. Doğayı eve taşımış gibi oluyor insan. Güzel tasarımlar.:)

    YanıtlaSil
  2. Görsellere ve yazıya bayıldım, tropikal desenleri ben de çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bayıldım

    YanıtlaSil
  4. Harika ve çok ferah bir tarz 💓

    YanıtlaSil
  5. Resimler harika gerçekten, insanın tropikal dekorasyona geçesi geliyor:)) yalnız belki yazlıklara daha uygun olur diye düşünüyorum, paylaştığın için teşekkürler, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlerede uygulanabilir ama dediğin gibi yazlık ortamlara daha yakışabilir. Tamamen tercih meselesi :)

      Sil
  6. Çok güzel duruyor özellikle ilk fotoğraf beyaz gri sarı her renkle gider çok güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya değil mi renkler uyumlu olduğunda nasıl bütünlük sağlıyor :)

      Sil
  7. Aksesuar olarak canlı yada cansız yeşil bitkilerin kullanılması da ayrı hava katıyor ortama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle özellikle bitkiler olmazsa olmazları bu stilin :)

      Sil
  8. Yazı çok güzel olmuş ama Buradan yeni bir tema öneririm

    YanıtlaSil

Yorum Bırakın