Bakımlı Her Kadının Düzenli Yapması Gereken 7 Güzellik Sırrı

8 Oca 2019

Güzellik sadece makyaj yapıp şık giyinmekten ibaret değildir. Bir kadın en doğal haliyle de güzel görünebilmelidir. Bunun içinde düzenli bakımlarınızı yapmalı, cildinize ve saçlarınıza yeterli özeni göstermelisiniz. Çünkü güzelliğinizin en önemli tamamlayıcısı bakımlı olmaktan geçiyor. Bakımlı olmak ise öyle göründüğü kadar zor değil. Düzenli yapacağınız güzellik rutinleri ile her zaman bakımlı ve güzel görünebilirsiniz. Peki bu güzellik rutinleri neler mi?
İşte '' bakımlı her kadının düzenli yapması gereken 7 güzellik sırrını'' sizlerle paylaşıyorum.

güzellik-sırları

Cildinizi Düzenli Temizleyin
Bakımlı olmanın ilk kuralı cildinizi temiz tutmaktan geçiyor. Sabah ve akşam günde iki kere olmak üzere yüzünüzü temizlemelisiniz. Güne ilk başladığınızda gece boyunca biriken yağ ve atıklardan ve gece yatmadan önce makyaj ve kirden cildinizi arındırmak için yüzünüzü uygun bir ürün ile temizleyin. Cildiniz kuru ve hassas ise temizleyici kremlerle, yağlı bir cildiniz varsa temizleme jelleri ile temizlemelisiniz. Cildinizin zarar görmemesi için işlemi, cilde bastırarak değil hafifçe ovalayarak uygulayın.

peeling-yapmanın-faydaları

 Hafta Bir Peeling
Cildinizin daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlayan peeling, düzenli bir bakımın olmazsa olmazıdır. Peeling sayesinde cildiniz aydınlanır ve daha canlı görünür. Ayrıca bu uygulama cildinizi ölü derilerden arındırdığı için ,uygulayacağınız bakım kremi ve kozmetik ürünlerinin cilde daha kolay nüfuz etmesine yardım eder. Peelingi duştan sonra uygularsanız, duşta gözenekler açıldığı için, daha verim alırsınız.  

gözaltı-morlukları-nasıl-önlenir

Göz altı Morluklarınızla Vedalaşın

Morluklar sizi daha yorgun ve yaşlı göstereceği için bu probleme bitkisel yöntemlerle karşı koyabilirsiniz.  Çiğ patates göz altı morlukları için oldukça şifalı  bir besin. Çiğ patatesin salgıladığı enzimler sayesinde gözaltı morluklarınız azalır ve daha güzel bir cilde sahip olursunuz. Ayrıca salatalık dilimleri ve siyah çayda bu probleme karşı savaşırken size yardımcı olacaktır. Bu yöntemleri haftada iki kere yapmanız yeterli olur.

uykunun-önemi
 
Beslenme ve Uykunun Önemi
Güzel görünmek için uyku düzeninize ve yediklerinize mutlaka dikkat etmelisiniz. Düzenli ve yeteri kadar uyumadığınızda, uykusuzluk göz çevrenizde koyu halkalar oluşmasına ve cildinizin mat görünmesine neden olur. Aynı zamanda beslenme alışkanlıklarınızda sağlıklı bir cilt ve saçlara kavuşmanıza yardımcı olur. Bol bol su için. sigaradan ve stresten uzak durun. Sağlıklı gıdalar alın iyi beslenin ve güzelliğinize güzellik katın.

yüz nemlendirmenin-önemi

 Nemlendirici Olmadan Asla

Nemlendirici kullanmak cildiniz için sandığınızdan daha faydalı. Özellikle kış aylarında cildinizdeki nemi korumak için mutlaka düzenli olarak nemlendirici kullanmalısınız. Çünkü kuru bir cilt kırışıklıklara davetiye çıkarıyor. Cilt tipinize uygun, gece ve gündüz olacak şekilde iki ayrı tipte nemlendiricinizi kullanabilirsiniz. Duştan sonra tüm vücudunuza nemlendirici bir losyon kullanmayı da ihmal etmeyin. Günlük güzellik rutininize ekleyeceğiniz nemlendirici sayesinde parlak ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

yüz-yogası

 Mimik Çizgilerinin Önüne Geçin

Cilt güzelliğiniz için etkili diğer bir yöntem yüz yogası olduğunu söyleyebilirim. Yoga, yüzünüzü gergin tutan ve ince çizgileri azaltan bir yüz sporudur. Cildinizi temizledikten sonra düzenli olarak her gün bir kaç dakika yapacağınız yüz yogasıyla daha genç ve güzel görünebilirsiniz. Yogadan sonra nemlendiricinizi sürüp güne başlayabilirsiniz. 

saç-bakımı

Saçlarınızı Şımartın

Saçlar bir kadının en güzel süsü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Saçlarınız bakımlı ve parlak göründüğünde sizi daha güzel ve çekici gösterir. Tabii saç bakımı diğer bakımlar gibi düzenli yaptığınızda işe yarar. Evde yapacağınız işlemler sayesinde sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Saç yıkama işleminden başlayacak olursak, sıcak su saçları kuruttuğu için ılık suyla saçlarınızı yıkayın. Hafta bir saçlarınıza yağ bakımı veya kozmetik bir bakım kremi uygulayın. Saçlarınız kuruysa, her banyodan sonra mutlaka saç bakım kremi kullanın. Üç haftada bir saç uçlarınızdaki kırıkları aldırın ve saçlarınızın daha sağlıklı göründüğüne şahit olun. Saçlarınızı şekillendirirken mümkün olduğunca düzleştirici ve maşa gibi ürünlerden uzak durun. Eğer kullanmanız gerekiyorsa, ısı öncesi zararı en aza indirecek bir ürün kullanın.

15 yorum

  1. Harika ipuçları için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Harika bir yazı olmuş canım :)

    YanıtlaSil
  3. Peeling yapamıyorum malesef dermoroller kullandığım için ama diğerlerini full yaparım (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel canım. Bu arada dermorollerden fayda gördün mü ?

      Sil
    2. Evveet çok güzel bir olay dermoroller mantıklıda zaten, dermopolin var ınstagramda onların sıtesınden sıparis etmiştim. Yazısını yazıcam ama bakalım ne zaman yazarım.

      Sil
  4. İlgili bayanlar dikkate almalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Beyler içinde yakında paylaşımlar geliyor :)

      Sil
  5. uyku düzeni harici yapmaya çalışıyorum ben de

    YanıtlaSil
  6. Uyku önemli ama arada sapmalar oluyor. Düzene girer umarım :)

    YanıtlaSil
  7. Cok güzel tavsiyeler 😊

    YanıtlaSil
  8. Harika tavsiyeler canim 😊

    YanıtlaSil
  9. Güzelliğin en gerçekçi yanı temiz beslenme (mümkün mertebe etobur beslenmeden uzak), iyi hissetmek ve genetik miras. Bu üçünün karışımına kişisel hijyen eklendiği zaman her şey tamam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok haklısınız zaten içten sağlıklı olduğumuzda dıştan yani cilt ve saçlarımızda daha sağlıklı görünüyor. Ama tabii bakımları ihmal etmemek gerekir özellikle kadınlar için daha fazla ayrıntı var 😊

      Sil

Yorum Bırakın