İlkbahar Yaz İçin Adım Adım Kapsül Gardırop Oluşturma

15 May 2019

Bir kadının sabah uyandığında aklına ilk gelen soru muhtemelen “Bugün Ne Giyeceğim” olur ve çoğunlukla kadınların giyecek bir şeyi yoktur. Bunun en önemli nedenlerinden biri çok fazla kıyafetinizin olması ve böyle bir durumda kafanızın karışıp ne giysem krizi yaşanmasıdır. Her sezon moda olan parçalar, ucuz fiyatlar, indirimler derken dolabınız alıp da giymediğiniz ya da arada bir giydiğiniz kıyafetlerle dolup taşıyor. Bunun sonucunda saatlerce gardırobunuzun önünde boşa zaman harcayabiliyorsunuz. Peki bu durumunun üstesinden gelmek için ne yapmak gerekir ? Aslında çözümü çok basit, sistemi iyi kullanırsanız kapsül gardırop oluşturarak bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz. Öncelikle kapsül gardırobun ne olduğunu öğrenelim sonra nasıl uygulayacağınızı elimden geldiğince açıklayacağım. Kapsül gardırobu kısaca açıklamam gerekirse; sürdürülebilir, modası geçmeyen, her şeyle rahatlıkla kombinlebilen, kaliteli parçalardan oluşan gardıroba kapsül gardırop denir. Bu gardırobu hazırlamakta ki amaç en az parçayla kullanışlı kombinler oluşturmak, zamanınızdan ve bütçenizden tasarruf yapmaktır.


kapsül-gardırop

Kapsül gardırop oluştururken ilk dikkat etmeniz gereken dolabınızda bulunacak renklerin neler olacağıdır.  Yani önce gardırobunuzda baskın olacak ana rengi belirliyorsunuz, daha sonra diğer parçaları bu renk etrafında eşleştiriyorsunuz. Ana renklerin ne olacağını belirlerken, ten renginizi göz önünde bulundurmayı unutmayın. Ana renkler siyah, gri, camel, beyaz, haki gibi renklerden oluşuyor. Bu renklerden size uygun olanını belirleyip diğer parçaları bu renklerle uyumlu olarak seçebilirsiniz. Böylelikle alışveriş yaparken ana renginizle uyumlu parçalar alarak daha fazla kombin oluşturmanız mümkün olur. İkinci olarak dikkat edeceğiniz nokta ise dolabınızda yer alacak temel parçalara karar vermek. Bildiğiniz gibi her gardıropta olmazsa olmaz kıyafetler vardır jean, siyah elbise, gömlek gibi. Her yerde işinize yarayabilecek olan bu kurtarıcı parçalar, kapsül dolabınızın temelini oluşturmalı ve aynı zamanda bu parçalar sizin yaşam tarzınızla ve zevklerinizle uyumlu olmalı. Temel parçaların ne olacağına karar verdikten sonra, bir liste yapın. Listeyi yaparken dolabınızda yer alan kıyafetleri inceleyin. Öncelikle elinizdekileri değerlendirmeye çalışın. Daha sonra ihtiyaçlarınız doğrultusunda alışveriş yaparak ve eksiklerinizi tamamlayın. Listenizi hazırlarken zorluk çekeceğinizi düşünüyorsanız size fikir olabilmesi açısından bende bir liste yaptım. Bu listeyi inceleyip size uygun olanlarını kendi listenize ekleyebilirsiniz.


yaz-dolap-düzenleme

Jean Pantolon 

Yaz gardıroplarının da kış gardıroplarının da aranan elemanı jean pantolon dolabınıza ekleyeceğiniz ilk parçalardan. Günlük stilde kurtarıcı görevi gören aynı zamanda her kıyafetle giyebileceğiniz jean pantolondan dolabınızda iki tane bulundurabilirsiniz. 


kapsül-gardırop-nedir

Jean Ceket 

Jean ceket bir çok kıyafetle uyum sağlayan bir dış giyim parçasıdır. Gündüzden, geceye, birçok kombininizin tamamlayıcısı olabilir. Özellikle modası geçmeyen kaliteli bir jean ceket alırsanız yıllarca giyebilirsiniz.


kapsül-dolap-nasıl-hazırlanır

Beyaz Gömlek

Beyaz bir gömlek her kadının dolabında olması gereken temel parçalardandır. İster şık ister spor tarzda kombinlenebilir ve hemen hemen her renkle de uyum sağlayabilir.

ilkbahar-yaz-dolap-düzenleme

Beyaz Tişört

İlkbahar-yaz mevsiminde kombinlerimizin demirbaşı beyaz tişörtleri unutmamak gerekir. Jeanlarle, eteklerle ceketlerinizin altına giymek için gardırobunuzda mutlaka bir kaç tane bulundurun. Kendi stil ve zevkinize göre sade, baskılı, uzun, kısa tercih size kalmış.

minimal-dolap-nasıl-hazırlanır

Trençkotlar

Trençkotlar mevsim geçişlerinde stilinizi kurtaran en ideal parça olduğunu söyleyebilirim. Özellikle mevsim geçişlerinde kombinlerinizin kurtarıcısı olmaya aday. Trençkot tercihinizi yaparken trendlerden çok klasik modellere yatırım yapmaya özen gösterin.

2019-yaz-dolabı


Pantolon (Siyah, Haki, Beyaz, Camel...)

Her sezonun, her yaşın, her tarzın vazgeçilmezi pantolonlar listemizin önemli giyim parçalarından. Pantolon modeli ve renk seçimi tamamen sizin tarzınıza ve zevkinize kalmış. Bana göre siyah ve beyaz pantolonunuz mutlaka olmalı. Siyah ve beyaz pantolonun yanında, ihtiyacınıza göre toprak tonlarında, haki renginde pantolonlar ekleyebilirsiniz.


yaz-kombinleri

Uzun Ceket / Hırka 

Uzun ceketlerle pek çok kıyafetinizi tamamlayabilir, kullanacağız diğer parçalarla hem şık hem de salaş bir görüntü elde edebilirsiniz. Pantolon, tayt hatta şortlarınızla kolayca kombinleyebilirsiniz. Hemen giyip çıkabileceğiniz tarzda olan bu parça, gerçekten kurtarıcı kıyafetler listesine girmeye aday.


yaz-gardırobu

Yazlık Elbise

 Yazın olmazsa olmaz parçalarından elbiseler hem rahat hem şık şekillerde kombinlenebilen oldukça kullanışlı ve mevsime uygun parçalardan biri. Yaz günlerinde tek parça rahatlığı ve serin tutan yapılarıyla gerçekten çok kullanışlı. Gündüzden geceye geçerken gardırobun diğer parçalarından olan jean ceket ya da trençkotunuzu yanınıza alabilirsiniz.


az-kıyafetle-kombin-yapmak

Askılı Bluzlar

Yazın en ihtiyaç duyduğumuz giyim parçalarından biri de askılı bluzlar. Gömleklerin ve ceketlerin altına giymek için siyah ve beyaz gibi temel renklerde olan bu bluzlar hayat kurtarır benden söylemesi. 


ne-giysem

Çizgili Tişört

Bildiğiniz gibi çizgiler zamansız trendler arasında bulunuyor. Bu yüzden kapsül gardırobunuza rahatlıkla çizgili tişört ekleyebilirsiniz. Kapsül gardırobunuzda bulunan diğer parçalarla uyumlu olmasından dolayı daha fazla kombin yapabilirsiniz.


kapsül-gardırop

Etekler

Pantolon giymek istemeyenler eteği de listeye ekleyebilir. Modeli ve rengi tarzınızla ve listenizde olan diğer üst giyim parçalarıyla uyumlu olmasına dikkat edin. 



Şortlar

Eğer bütün yazı şortla geçiren biriyseniz, kapsül dolap listenizde şortu es geçemezsiniz. Yazlık sokak stillerinin vazgeçilmez klasiği, sürekli değişen moda akımlarına uyum sağlayabilen zamansız bir parça. Aynı zamanda günlük stilleriniz için kullandığınız diğer parçalar ile çok rahat şekilde kombinlenebiliyor.

ilkbahar-yaz-kombinleri


Gömlekler 

Trendlerden uzak modası geçmeyen tarzda birkaç gömleğiniz mutlaka olsun. Yaz için pamuklu rahat bir modelle, şık ama abartıdan uzak olan iki gömleği listenize ekleyin. Gömlekler açık renklerde ve sade olması yaz için yerinde bir seçim olacaktır. 

özel-günler-için-ne-giyilir

Özel Günler İçin Siyah Elbise

Hep söylenir ya her kadının dolabında en az bir tane siyah elbise olması gerekir diye. Gerçekten ne kadar doğru bir söz. Bazen aniden katılmanız gereken bir davet veya yemek buluşması olabilir ve böyle bir zamanda ne yapacağınızı bilemezsiniz. İşte siyah elbiseniz böyle günlerde sizi ne giyeceğim derdinden kurtarır. Elbisenizin sade ve modası geçmeyen bir model olmasına da dikkat edin.


aksesuar-modası


Aksesuarlar Ayakkabılar Çantalar

-Beyaz sneaker 
-Nude tonlarında stiletto
-Sandalet 
-Siyah klasik ayakkabı
-Siyah,Nude, ve beyaz bir çanta
-Hasır çanta
-Şal ve fular
-Kemerler
-Takılar


Ve yazının sonuna geldik. Artık kapsül gardırobunuzu oluşturabilirsiniz. Benim hazırladığım listedeki bazı maddeler sizin stilinizle uyumlu olmayabilir. Siz kendi tarzınıza uygun olanları ekleyip uymayanların yerine kendi zevkinize hitap edenleri ekleyebilirsiniz. Gardırobunuzu hazırlarken aksesuarları sakın ihmal etmeyin. Çünkü aksesuarlar kapsül gardırobun en önemli elemanlarıdır. Kıyafetlerinizi zenginleştirerek daha fazla kombin oluşturmanıza yardım eder. O zaman herkese kolay gelsin. Hoşça kalın ...

23 yorum

  1. Harika bilgileri enfes görsellerle ne güzel kombinlemişsin. Teşekkür ederim 😊👏👍🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim güzel yorumun için ♥ ♥ ♥

      Sil
  2. Benim kolaylıkla yapabileceğim birşey değil valla bu; çok zor ya... Umarım bi gün bi cesaret denerim. Yazı için teşşekürler.^^ Bende bloğuma da, kanalıma da beklerim ^^ Yura Kaori

    https://sanatinsaklisirlari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında göründüğü kadar zor değil. İşe giriştiğin zaman gerisi geliyor :)

      Sil
  3. Çok güzel bir yazı, zorlanan kişiler için harika bilgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim faydalı olabildiyse ne mutlu :)

      Sil
  4. Zevkli seçimler, öneriler için teşekkür ederim ..

    YanıtlaSil
  5. oleey ne güzel yazıydı buuuu :)

    YanıtlaSil
  6. Trençkot ve jean pantolon olmazsa olmazlarımdan👏. Çok şık seçimler olmuş. Takipteyim bana da beklerim. 🌸🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ikisi de çok kullanışlı parçalar. Memnuniyetle uğrayacağım :)

      Sil
  7. Çok güzel bilgiler son yillarda dikkat ediyorum kullanabileceğim seyler almaya 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten fazla eşya yoruyor insanı az ve öz en iyisi :)

      Sil
  8. Harika bilgiler canim 😊

    YanıtlaSil
  9. Hepsini beğendim cicim bu defa hepside tarzım. ❤

    YanıtlaSil
  10. çok bilgilendirici bir yazı olmuş detaylı anlatımın çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiğince detaylı yazmaya özen gösterdim. Teşekkürler yorumun için :)

      Sil
  11. Modası geçmez zaten bu parçaların..klasiklerdendir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım amaç zaten modası geçmeyen parçalarla uzun süre kullanabileceğin gardırop oluşturma :)

      Sil
  12. Şimdi benim bir kapsül gardorubum var ama sorun benim fazla kilo almam hiç biri olmuyor üstüme zayıflıycam diyede kimseye veremiyorum zayıflamıyorumda ne yapacağım ben:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo verene kadar bir süre onları rafa kaldırabilirsin insan kıyamaz atmaya :)

      Sil

Yorum Bırakın