Evde Saç Boyama Nasıl Yapılır ?

8 Nis 2020

evde-saç-boyama

Corona virüs nedeniyle toplu alanların kullanımını kısıtlamak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla kuaför ve güzellik merkezleri geçici bir süreliğine kapandı. Normal zamanlarda saçlarınızda boya varsa ve dip boya zamanınız gelmiş ise bu görüntüye katlanmak ve bakımsız saçlarla gezmek zorunda değilsiniz. Sosyal izolasyonun ne kadar süreceği ve kuaförlerin ne zaman açılacağı belli değil. O yüzden evde kendi imkanlarınızla saçlarınızı boyayabilirsiniz. Evde saç boyamak göründüğü kadar da zor değil ve saç boyama işlemi kesinlikle gözünüzü korkutmasın. Evde saç nasıl boyanır, evde saç boyarken nelere dikkat etmeliyiz, evde saç boyamak için hangi malzemelere ihtiyaç var merak ediyorsanız, yazıyı okumaya devam edin...


Eve Saç Boyamak İçin Gerekli Malzemeler

  • Saçınızın uzunluğuna göre 1 veya 2 kutu saç boyası
  • Boya karıştırma kabı
  • Boya fırçası
  • Naylon eldiven
  • Toka
  • Eski bir tişört ( saçlarınızı boyarken kıyafetlerin lekelenmemesi için 
Adım Adım Evde Saç Boyama
Öncelikle saçlarınızı boyama başlamadan önce kıyafetinize boya bulaşmaması için eski bir tişört giyin. Hatta o tişört boya tişörtünüz olsun. Her boyamada onu kullanabilirsiniz. Daha sonra saç boyasının yüzünüze bulaşmasını önlemek için yüz çevrenize nemlendirici krem veya vazelin sürün.

İlk defa saçlarınıza boya yapıyorsanız alerji testini mutlaka yapın. Hazırladığınız boyadan biraz alıp kulağınızın arkasına sürerek 15 dakika bekleyin. Eğer cildiniz kabarmaz ise, boyaya karşı alerjiniz yok demektir. Saçınızı rahatlıkla boyayabilirsiniz.

Saç boyasını, kutunun içindeki talimatlara göre saç karıştırma kabı içerisinde hazırlayın. 

evde-saç-boyama-resimli

Dip Boyama Nasıl Olur?
Saçlarınızı tarayın ve tokayla parçalar ayırın. Eldivenlerinizi taktıktan sonra boyayı eşit miktarda saç diplerinize uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra boyayı tarakla tarayarak saçlarına eşit şekilde dağılmasını sağlayın ve 30 dakika daha bekleyin. Dikkat eğer saçlarınızda ombre veya başka bir işlem varsa boyanın o bölümlere gelmemesine özen gösterin. Bekleme süresi bittikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. 

evde-saç-boyama-teknikleri

Tüm Saç Nasıl Boyanır?
Eğer evde tüm saçınızı boyamayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Örneğin saç renginizi değiştirecekseniz bunu şu an için erteleyin. Çünkü kuaförler kapalı ve saçınız boya yaparsanız renk tutmaz ise daha sonra düzeltme olmayacak. O yüzden riskli renklerden ve zor işlemlerden uzak durmanızı öneririm. 

Boya yapacağınız renge karar verdikten sonra hazırlık aşamasına geçebilirsiniz. Aynı dip boyamada olduğu gibi hazırlığınızı yapın. Daha sonra saçlarınızı tokalar yardımıyla ayırın. Ayırdığınız bölümlerin her birini iki ya da dört küçük parçaya daha ayırın (bu, boyama işleminin daha muntazam ilerlemesini sağlayacaktır.) Boya fırçasını kullanarak boyayı saçınıza sürün. Eldivenlerinizi takarak parmaklarınla boyayı saçınıza yedirin. Bekleme süresine göre bekleyip daha sonra saçlarınızı güzelce yıkayın. 

Gördüğünüz gibi evde saç boyamak o kadar zor değil. Bende bu yazımla umarım size yardımcı olabilmişimdir. Elimden geldiğince ayrıntılı yazmaya çalıştım. Herkese sağlıklı ve bakımlı günler dilerim. 

BONUS: Saç Boyası Kutularının Üzerindeki Sayıların Anlamı
Kutunun üzerindeki rakamlar, rengin açıklık ve koyuluk seviyesini ifade eder. Örneğin, 2 en koyu renk (siyah), 12 ise en açık renktir (açık sarı). Yanında "/" işaretinden sonraki sayılar ise renk tonunu gösterir. 1, 2, 5 ve 8 soğuk renkler. 3 ve 4 sıcak tonlar, 0 ve 7 ise doğal tonlardır.






5 yorum

  1. Şuan tam ihtiyacım olan yazı harikasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook sevindim umarım işine yarar :)

      Sil
  2. "Great article! Thanks for sharing this with us.

    Check us out at Tropika Club Magazine

    Tropika Club Magazine is your leading online magazine for the discerning male and female Singaporean. We cover various topics of interest, ranging from beauty and vogue for her, and grooming and style for him, as well as city and destinations and top picks.

    To learn about Tropika Club's Search Directory for Beauty and Wellness Services, please click on this link

    Check out a sample of Tropika Club Magazine’s articles:

    1. What's Most Effective for Wrinkles Under the Eyes?

    2.How to care for your hair between Salon Visits

    3. Your Top 10 Body Slimming Salon in Downtown Singapore [2020 Edition]

    4. Top 10 Tips for a Better Shave [for ladies]

    5. The Best and Cheapest Hair Removal Salons in Singapore [2020 Edition] "

    YanıtlaSil
  3. Bir kaç güne saçlarımı boyayacağım, çok yol gösterici oldu, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beklediğin sonucu alırsın 💓💓💓

      Sil

Yorum Bırakın