Evden Çalışanlar İçin 6 Esneme Hareketi

1 Nis 2020


esneme-egzersizi

Home oficce çalışanların en büyük sorunlarından biri de başta bel olmak üzere tüm vücutta ağrılar oluşmasıdır. Özellikle uzun süre bilgisayar başında çalışanlar bu tarz kas ağrılardan yakınır. Vücut üzerindeki bu baskıyı yapacağınız birkaç esneme hareketi ile giderebilirsiniz. Esneme hareketlerine başlarken, öncesinde evin içinde kısa bir yürüyüş yaparak ısının. Çünkü ısınmadan yapacağınız esneme hareketleri küçük sakatlıklar oluşmasına sebep olabilir. Daha sonra esneme hareketlerine geçebilirsiniz.
İşte evde yapabileceğiniz 6 esneme hareketi



esnetme-egzersizi

Boyun Bölgesini Esnetin
Esneme hareketlerinizi yapacağınız yerde oturarak başınızı önce öne arkaya, daha sonra sağa ve sola hareket ettirin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, boynunuzu bir yöne doğru hareket ettirdikten sonra, merkez noktasına geri dönerek ileri bakın.


home-office-çalışanlar-için-egzersiz

Omuzlar Esnesin
Boyun hareketlerinizi yaptıktan sonra yerinizde kalarak omuz hareketlerine geçebilirsiniz. Esneteceğiniz taraftaki kolunuzu tam zıt yöne doğru uzatın ve diğer kolunuzla destek olun. Ardından bu hareketi diğer kolunuzla da yapın.


sırt-esnetme-hareketleri

Sırt Bölgenizi Esnetin
Özellikle uzun süre oturanlar için bu hareket çok faydalı. Oturduğunuz yerde kollarınızı ileriye doğru uzatın Avuç içleri ileri bakacak şekilde ellerinizi ve parmaklarınızı kenetleyin. Kollarınızı ileri doğru uzatırken bir taraftan sırtınızı olabildiğince geriye doğru çekin. Bu hareketi yaparken kaslarınızın gerildiğini hissetmelisiniz.


masa-başı-egzersizleri

Ön Bacakları Esnetin
Şimdi ayağa kalkın ve dengenizi sağlayarak ayağınızı elinizin yardımıyla kalçanıza doğru kaldırın. Aynı hareketi diğer bacağınıza da uygulayın.


evden-çalışanlar-için-egzersiz-hareketleri

Arka bacakları Esnetin
Yere oturarak bir bacağınızı ileri doğru uzatın. Öteki bacağınızı ise diğer bacağınızın diz kapağına paralel şekilde sabitleyin. Bu pozisyondayken öne doğru eğilerek ayağınızı tutmaya çalışın.


ofis-egzersizleri

Belinizi Esnetin
Yere sırt üstü uzanın ve bacağınızı ellerinizi diz kapağından tutarak kendinize doğru çekin. Bu hareketi diğer bacağınızla da yapın.





4 yorum

  1. Yararlı bir paylaşım olmuş. Evde durduğumuz günlerde hareketi ihmal etmemeli.

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş bu hareketler, kan dolaşımını hızlandırır kesin :) Teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten faydalı olacağını düşünüyorum :)

      Sil

Yorum Bırakın