Evden Çalışanların Motivasyonunu Artıracak Öneriler

3 Nis 2020

Son zamanlarda ülkemizi etkisi altına alan Corona salgınından dolayı evlerden çıkamama durumu oluştu ve çoğu kişi işlerini home office olarak yürütmeye başladı. Ev ortamında çalışmak rahat ve konforlu görünse de evde çalışmanın bazı zorlukları bulunuyor. Bunların başında işe konsantre olamama ve çalışabilmek için yeterli motivasyonu sağlayamama gibi nedenleri sıralayabiliriz. Tabii bunun üstesinden gelebilirsiniz. Aşağıda verdiğim önerileri dikkate alarak motivasyonunuzu yükseltmeniz mümkün. Evden Çalışanların Motivasyonunu Artıracak Öneriler için okumaya devam edin.

evden-çalışanlar-için-öneriler

Düzenli Bir Çalışma Ortamı Hazırlayın
Evden çalışırken çalışma ortamının nasıl olacağı son derece önemli bir konu. Gelişigüzel bir kanepede yayılarak çalışmak çokta verim vermez aksine odaklanmanızı zorlaştırır. O yüzden çalışma alanınızı gerekirse ofisteymiş gibi düzenlemelisiniz. Eğer evinizde çalışma masanız varsa öncelikle ofis eşyalarınızı düzenli bir şekilde yerleştirmelisiniz. Sticker, notlar, kalem, defter gibi ofis gereçlerinizi masanızda hazır bulundurmalı ve lazım olduğunda neyin nerede olduğunu düşünmekle zaman kaybetmemelisiniz. Ayrıca yeterli ışık ve konforlu bir sandalye de daha rahat çalışmanıza yardımcı olacaktır.  

home-oficce-çalışanlar-için-öneriler

Evi Havalandırın
Çalışacağınız ortamın havadar olmasına özen gösterin. Özellikle kış aylarında birçoğumuz evimizi havalandırmayı ihmal edebiliyoruz. Halbuki bol oksijen beyninizin daha iyi çalışmasına yardım eder. O yüzden çalışmaya başlamadan önce evinizi güzelce havalandırın daha sonra çalışmaya başlayın. 

evden-çalışmak-için-bilmeniz-gerekenler

Çalışma Saatleri Belirleyin
İş saatlerinizi en iyi şekilde planlamalısınız. Öncelikle aynı saatlerde çalışmaya özen gösterin. Corona salgını olmadan önce her gün işe gittiğiniz saatte uyanıp önemli işlerinizi halledebilirsiniz. Daha sonra belirlediğiniz bir saat diliminde diğer işlerinizi bitirebilirsiniz.

evden-çalışmanın-zorlukları

Yiyecek ve İçeceklerinizi Önceden Hazırlayın
Eğer sabah erken saatlerde çalışmaya başlayacaksanız sağlam bir kahvaltı yaparak güne başlayın. İyi bir kahvaltı daha dinç olmanızı sağlayacaktır. Eğer farklı bir saatte çalışacaksanız önceden sağlıklı atıştırmalıklarınızı, çay, kahvenizi hazırlayıp işinizin başına öyle oturun. 

corono-virüsü-evden-çalışmak

Kıyafetinize ve Kişisel Bakımınıza Özen Gösterin
Nasıl olsa evdeyim pijamalarla da çalışabilirim diye düşünüyorsanız, bu düşüncenizden hemen vazgeçin. Çünkü pijama ve eşofmanlar rahat giysiler olduğu için uykunuzun  gelmesine yol açabilir. Benim önerim sabah uyandığınızda güzel bir duş alın. Temiz ve düzgün kıyafetlerinizi giyin. Cildinizi nemlendirip hafif bir makyajla işinizin başına oturun. Böylece kendinizi daha iyi hisseder ve işinize daha çok motive olursunuz.  Ayrıca iş alanınıza göre aniden video konferans görüşmelerine katılmanız gerekebilir. 

evde-verimli-çalışma-önerileri

Biraz Hareket
Evde çalışanların motivasyonun artıracak diğer önemli bir madde egzersiz olduğunu söylebilirim. Özellikle ev izolasyonunda olduğumuz bu dönemde daha az hareket ettiğimiz için kendimizi daha yorgun hissedebiliriz. O yüzden güne başlarken yapacağınız hafif bir egzersiz, sizi daha zinde ve motive tutacaktır. Eğer egzersiz yapmaya vaktiniz yoksa ve hemen çalışmaya başlayacaksınız, yapacağınız esneme hareketlerinden oldukça fayda görebilirsiniz. Buradan "Evden Çalışanlar İçin 6 Esneme Hareketi " başlıklı yazıma ulaşabilirsiniz. 

home-office-çalışanlar-için-öneriler

Sosyal Medya Alışkanlıklarınızı Düzenleyin
Son zamanlarda hepimiz sosyal medyada çok fazla zaman geçiriyoruz. Özellikle Corona salgını nedeniyle evde bulunduğumuz bu dönemde, bu süre daha fazla arttı. Kafa dağıtmak için belli sürelerde sosyal medyada takılmanın bir sakıncası bulunmuyor. Ama söz konusu iş saatleri ise sosyal medyadan uzak durmalısınız. Sürekli gelen bildirimler, dikkat çeken içerikler konsantrasyonunuzu dağıtabilir. O yüzden  çalışma saatlerinde sosyal medya bildirimlerinizi sessize alın ve çalıştığınız süre içerisinde sosyal medya kullanımımıza ara verin.



7 yorum

  1. Home office çalışan daha doğrusu çalışmaya çalışan ben gibiler için güzel öneriler, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım faydasını görürsün :) İyi çalışmalar...

      Sil
  2. Çok harika öneriler mutlaka her öneriyi uygulayacağım :)

    YanıtlaSil

Yorum Bırakın