Baharda Evinizi Canlandıracak Harika Dekorasyon Fikirleri

2 May 2020


ilkbahar-dekorasyonu

Devam eden karantina nedeniyle birçoğumuz evlerimizde vakit geçirmeye alıştık. Bu süreçte herkes evde kendine göre bir rutin oluşturmuş durumda ve evlerimiz şimdiye kadar en fazla zaman geçirdiğimiz alanlar haline dönüştü. Aslında evde olduğunuz bu dönemi değerlendirerek yaşam alanlarınızı daha huzurlu ve enerjik bir ortama dönüştürebilirsiniz. Hazır havalar da ısınmaya başlamışken, evlerinizde yapacağınız küçük değişiklikler sayesinde, ilkbaharın enerjisini evlerinize yansıtabilirsiniz. Öyleyse kış mevsiminin ağırlığını üzerinizden atıp, daha enerjik ve yeni bir döneme merhaba demek için hazır mısınız. İşte Baharda Evinizi Canlandıracak Harika Dekorasyon Fikirleri...


2020-ilkbahar-dekorasyon-modası

Masrafsız Değişim Kırlentler

Salon ya da oturma odanızın dekorasyonunu farklılaştırmanın en basit ve etkili yollarından biri kırlentleri değiştirmek olduğunu söyleyebilirim. Kırlent değiştirmenin maliyeti oldukça uygun olacağı için bu değişiklik bütçenizi de zorlamayacaktır. Kıştan kalan koyu renk kırlentleri kaldırın. Yerlerine koltuklarla kontrast oluşturacak canlı renkli, geometrik ve floral desenli kırlentleri koyarak baharı evinize taşıyın.

bahar-ayı-dekorasyonu

İlkbahar Dekorasyonu Duvarlar

Evlerde ilkbahar dekorasyonu için yapılacak değişlikler arasında duvarları es geçemeyiz. Çünkü duvarlarda yapacağınız değişiklikler, evlerinizde büyük bir değişim etkisi yaratacaktır. Özellikle açık renklerin tercih edilmesi, ilkbaharın aydınlığını evlerinize yansıması açısından iyi bir tercih olacaktır. Eğer tüm odayı boyamak şu an sizin için uygun değilse, salon veya oturma odanızın sadece bir duvarını duvar kağıdı ile kaplayarak odanızda değişim yapabilirsiniz.

ilkbahar-dekorasyon-örnekleri

Dekorasyon Perdeler / Halılar

Kışın kasvetini evinizden atmak için perde ve halılarda değişim yapabilirsiniz. Özellikle perde seçiminde gün ışığını evinize mümkün olduğunca bol miktarda alabilen, açık renkli ve ince modeller arasından tercih etmelisiniz. Halılarda ise natürel malzemeden üretilen halı modelleri bahar ve yaz sezonu için son derece uygundur. Bu değişim kullandığınız alanın havasını tamamen değiştirebilir.

ilkbahar-yaz-dekorasyonu


Dekorasyonun Vazgeçilmezi Çiçekler

Bahar dekorasyonu çiçeksiz olmaz. İster canlı, ister yapay çiçek olsun ev dekorunda  tahminlerinizin üstünde bir etki yakalayacağınız kesin. Bahar mevsimi süresince taze çiçek ve bitki çeşitlerini oldukça uygun fiyata ve bol miktarda bulabilirsiniz. Evdeki boş vazolara taze çiçekleri koyabilir, canlı bitkileri ise dekoratif saksılarla sergileyebilirsiniz. Canlı bitki ve çiçekler dışında yapay ama gerçeği kadar güzel görünen çiçekleri de dekorasyonuna dahil ederek evde hoş ve ferah bir ambiyans elde edebilirsiniz.

bahar-ayı-dekorasyon-fikirleri

Ev Dekorasyonu Aksesuarlar

Aksesuarların ev dekorasyonundaki gücünü tartışmaya gerek yok. Kişisel zevkini yansıtan ve dekorasyon stilinizle uyumlu olan çeşitli aksesuarları kullanarak evde büyük değişimler elde edilebilir. Örneğin beğendiğiniz iç açıcı bir tabloyu  duvarınıza asarak duvarlarınızı hareketlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra salonda ayna kullanılabilir. Ayna ışığı yansıtarak odanızın daha geniş ve aydınlık görünmesini sağlayacaktır. Küçük biblolar, mumlar, hasır sepet, seramik kase gibi dekoratif ürünlerde bahar dekorasyonu için oldukça uygun parçalar. 

ilkbahar-ev-dekorasyonu

Yatak Odanızı Bahara Hazırlayın

Özellikle bu dönemde uyku çok önemli. Konforlu ve huzurlu bir uykunun sırrı ise yatak odası dekorasyonundan geçiyor.. Öncelikle yatak odasında ağır örtülerden ve koyu renk aksesuarlardan kurtulun. Pastel tonlarda, çiçek desenli örtü ve aksesuarları tercih edin. Yerlere ince kilimler serin. Yatak başınıza taze çiçeklerin bulunduğu bir vazo ve güzel bahar kokulu mumlar koyun.

ev-dekorasyon-modelleri

Bahar Havası Doğal Malzemeler

Bahar havasını ev dekorasyonuna taşıman için önereceğim diğer bir fikir doğal malzemeler olduğunu söyleyebilirim. Bambu, taş, hasır gibi malzemeler pamuklu tekstiller gibi doğal malzemelerden meydana gelmiş ürünler, ilkbaharın tazeliğini yansıtmakta son derece başarılı olduğunu düşünüyorum.

19 yorum

  1. Teşekkür ederiiiz öneriler için:)

    YanıtlaSil
  2. Güllü ve en alttakıne bayıldım !

    YanıtlaSil
  3. Kırlentler ve dekoratif aksesuarlarla bile gerçekten ortamın havası hemen değişebiliyor. Diğerlerini düşünemiyorum bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evde değişim yapmak için bazen bir çiçek bile yetebiliyor♥

      Sil
  4. Tam pinterestlik harika bir yazı olmuş :) Hemen panoma eklemeliyim :)

    YanıtlaSil
  5. Bence evi dekore etmek şu sıralar yapılacak en iyi etkinliklerden biri.

    YanıtlaSil
  6. Paylaşımını okurken içim açıldı Nil'ciğim. Seçtiğin görseller harika. Biz kadınlar küçük dokunuşlarla mucizeler yaratabiliyoruz öyle değil mi? Çok teşekkürler canım. Sevgiler selamlar 😍🌷🧿❤️🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım seninde yorumun içimi açtı pozitif duruşun buraya kadar yansıdı :) Benden de kocaman sevgiler ❤️❤️❤️

      Sil
  7. en alttaki foti ve alttan üçüncü foti gibi renk istiyom ben de evdeee :) ne renk diyebiliriz bunaaa, uçuk pembe mi kiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembeli beyazlı diyebiliriz sanırım. Valla gayet zevklisin :)

      Sil
  8. so beautiful place!
    great post!thank you for your share!
    what is a luxhairshop yaki wig

    YanıtlaSil
  9. Bahar dekorasyonunu seviyorum ben de ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle... İç açıyor enerji yeniliyor :)

      Sil
  10. Evi dekore etme fikri de yatak odamı yeniden düzenlemem için bana ilham verdi. Yatak odasının incelikli beyaz fotoğrafları çok güzel. Fikriniz için teşekkürler, Nil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana ilham verdiyse bu post sana ( oldukça şiirsel oldu :) ) Bu arada güzel günlerde kullan odanı sevgiler :)

      Sil

Yorum Bırakın