40 Yaş ve Üstü İçin Bilmeniz Gereken Makyaj Tüyoları

6 Haz 2020


40 Yaş ve Üstü İçin Bilmeniz Gereken Makyaj Tüyolar

Bir kadın hangi yaşta olursa olsun her zaman genç ve güzel görünmek ister. Ama yaş ilerledikçe cilt eski canlılığını ve gençliği kaybeder. Özellikle 40 yaş ve sonrasında cildin hücre yenilenme hızı azaldığı için ciltte derin çizgiler ve lekeler kolayca ortaya çıkabilir. Bu yüzden özellikle yaş aldıkça cilde ekstra ilgi göstermek ve makyaj yapmak için daha özenli ve bilinçli olmanız gerektiğini bilmelisiniz. Aslında makyaj yaparken daha genç görünmek ve sahip olduğunuz özellikleri zarifçe ön plana çıkarmak için bazı ipuçlarını bilmeniz yeterli. İşte 40 Yaş ve Sonrası İçin Bilmeniz Gereken Makyaj Tüyoları;


40 Yaş ve Üstü İçin Bilmeniz Gereken Makyaj Tüyolar


Makyaj Altı Bazı Kullanın

Yaş aldıkça yaşam tarzına bağlı olarak cilt gözenekleri büyür. Özellikle de karmadan yağlıya dönük bir cilt yapınız varsa gözenekleriniz daha belirgin bir şekildedir. Bu yüzden gözenekleri küçültecek ve daha pürüzsüz bir yüzey hazırlayacak makyaj altı bazını kullanmanızda fayda var. Kuru bir cildiniz varsa direkt olarak fondöten uygulandığında pul pul dökülme olacağı için kuru ciltlerde mutlaka makyaj bazı kullanılmalıdır. Ayrıca makyaja başlamadan önce cilde uygulanan makyaj bazı, makyajın daha uzun süre kalıcı olmasını ve cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlar.

40 Yaş ve Üstü İçin Bilmeniz Gereken Makyaj Tüyolar

 

Doğru Fondöten 

Günlük makyaj rutininin bir parçası olan fondöten, ciltteki kusurları kapatır, renk eşitsizliğini düzenler. Fakat doğru uygulanmadığı taktirde sizi olduğunuzdan daha yorgun ve çirkin gösterir. O yüzden cildinize  fondöten uygularken bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Özellikle fondöten tercihinizde su bazlı olanları tercih etmelisiniz. Su bazlı fondötenler, yüzünüze transparan ve nefes alan bir görüntü verir. Ayrıca fondöteni cildinize sürerken, fırça kullanmalı ve ürünü cildinize eşit bir şekilde dağıtmalısınız.

40 Yaş ve Üstü İçin Bilmeniz Gereken Makyaj Tüyolar


 Pudralara Elveda

Toz halindeki pudralar, yüzünüze gelen ışığı kestiği için yüz çizgileriniz daha fazla ortaya çıkar. Ayrıca pudranın tanecikleri cildin kuru bölgelerine yapışarak mat bir görüntü oluşur. Mat bir cilt ise sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterir. O nedenle pudralara elveda diyebilirsiniz.

40 Yaş ve Üstü İçin Bilmeniz Gereken Makyaj Tüyolar


Tercihiniz Krem Allık Olsun

Toz allıklar ince kırışıklıkların içerisine dolarak onları daha belirgin hale getirir. Ayrıca bir önceki maddede söylediğim gibi matlık cildinizin daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olur. Özellikle kuru bir cildiniz varsa tek kurtarıcınız krem allıklar olmalıdır.

40 Yaş ve Üstü İçin Bilmeniz Gereken Makyaj Tüyolar


Eyeliner ve Göz Kalemi Kullanımı

Yaş aldıkça göz kapakları yavaş yavaş aşağıya doğru düşmeye başlar. Düşük görünen göz kapakları ise sizi daha yorgun gösterir. Ama eyeliner ve kalem vazgeçilmeziniz ise daha hafif bir şekilde sürebilirsiniz. Çok kalın siyah bir eyeliner uygulaması ve yoğun renklerdeki gölgeler, gözlerinize yıllar katabilir ve kaz ayakları görüntüsünü daha belirgin bir hale getirebilir. O nedenle eyeliner veya kalem kullanacaksanız, olabildiğince ince ve sadece kirpik diplerinize sürmelisiniz.

40 Yaş ve Üstü İçin Bilmeniz Gereken Makyaj Tüyolar


Göz Makyajı

Göz makyajı konusunda bir tavsiyede maskara kullanımı konusunda olacak. Eğer 40’lı yaşlardasınız  maskara seçiminde gözü düşürerek hacim veren maskaralar yerine uzatıcı ve kıvrım verici maskaraları kullanmalısınız. Renk konusunda ise eğer açık tenliyseniz; koyu kahverengi bir maskara tercih edebilirsiniz. Çünkü kahverengi, siyah bir maskaraya göre daha yumuşak bir bir görüntü verir. Ayrıca kulağa basit gelebilir ama kirpiklerinizi kıvırmak bakışlarınızı daha canlı genç görünmesini sağlar. 

40 Yaş ve Üstü İçin Bilmeniz Gereken Makyaj Tüyolar

Koyu Rujlar Çöpe!

40’lı yaşlardan sonra dudaklarınızın dolgunluğu azalır ve incelmeye başlar. Koyu renkli rujlar ise incelmeye başlamış dudaklarınızı olduğundan daha ince gösterir. Özellikle makyaj yaptığınızda eliniz kırmızı, mürdüm, bordo gibi koyu tonlara gidiyorsa, bu zevkinizden vazgeçip nude rujlara yönelmelisiniz. Çünkü koyu renk rujlar yaşınıza +5 yıl daha ekleyebilir aman dikkat!




16 yorum

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş. Blogunuza bayılıyorum, lütfen siz de benim blogumu takip edin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Tabi hemen uğrayacağım :)

      Sil
  2. Çok faydalı olmuş bu yazı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler beğenmenize sevindim :)

      Sil
  3. Kasımda 30 olcam ama olsun genede okudum kuzu :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa gerçekten mi ? Nice mutlu yıllar o zaman şimdiden :))

      Sil
  4. Gerçekten faydalı bilgiler daha o yaşlara gelmedim ama bilmekte fayda var :)

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel bir bilgi olmuş bunlar

    YanıtlaSil
  6. 40 yaşına gelip te 20 yaşında gibi görünmek mi neden olmasın !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi neden olması bu dönemde artık makyajla her şey mümkün :)

      Sil
  7. hepimiz en üstteki fotideki gibi olalııım :)

    YanıtlaSil
  8. :))) Çok alemsin keşke hele o yaşlarda

    YanıtlaSil

Yorum Bırakın