Basen ve Kalçayı İnce Göstermenin Sırları

20 Tem 2020

basen-gizleme

 Birçok kadının en büyük sorunlarından biridir geniş basenler; ama maharet fazlalıklardan şikâyet etmek değil onları en iyi şekilde gizlemektir. Basen gizlemek bazen zor görünse de kıyafetinizde yapacağınız bir kaç stil değişikliği ile şikayetçi olduğunuz basenlerinizi olduğundan daha küçük gösterebilirsiniz. Özellikle kilolarınız basen ve kalça bölgesinde toplanmış ise stil danışmanlarının önerdiği giyim hileleriyle bu bölgeleri kamufle etmeniz mümkün. Öncelikle uzak durmanız gereken parçalardan bahsedeceğim daha sonra neler giymeniz konusunda naçizane önerilerde bulunacağım. 

Geniş kalçalı kadınlar kıyafet seçiminde; desenli pantolon ve eteklerden, kısa üstlerden, kalem etek ve vücudu saran dar elbiselerden uzak durmalı. Ayrıca jean modellerinden mom ve skinny jean giymemeniz gereken pantolon modellerinden.

Şimdi gelelim Basen ve Kalçayı İnce Göstermenin Sırlarına...



basen-gizleme


A Kesim Elbiseler

Geniş basen sorunu olan kadınlar için önerebileceğim ilk tüyo A kesim etek ve elbiseler olacaktır. Geniş kalçaları gizleme konusunda gerçekten çok iyi sonuçlar veren bu kesim parçayı mutlaka gardırobunuza eklemelisiniz. A kesim parçalar kalça ve baseni saklayarak sizi en az bir beden ince gösterir. Özellikle A kesim etekler kalçalarınızı gizleyip belinize vurgu yaparak vücudunuzu daha şekilli gösterir.

geniş-kalçayı-ince-göstermek

Üst Bedenden Alt Bedene Doğru Koyu Renkler

Bildiğiniz gibi koyu renkler her zaman daha ince gösterir. İnce göstermek istediğiniz vücut bölgeniz kalçanız olduğunu göre alt giyimde koyu renkler üst bölgede ise açık renkler kullanmalısınız. Aslında burada amaç dikkati üst bölgeye çekerek basen bölgenizi gizlemek olmalı. Özellikle üst bedeniniz dar ise orantılamak adına üst bedende daha açık tonları tercih edilebilir ve gösterişli bir kolye takabilirsiniz.

kalça-gizlemenin-yolları

Kruvaze Elbiseler

Bu tarz elbiseler kalça gizlemede usta olduğu gibi eğer göbek sorununuz varsa onu da gizlediği için mutlaka tercihleriniz arasında olmalı. Kruvaze elbise tercih ederken etek kısmının çok dar olmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü aşağı kısmı hafif bol olan kesimler kalçanızı daha iyi gizler.

basen-ve-kalçayı-ince-gösterek-için-giyim-önerileri

Kemer Kullanın

Kemerler giydiğiniz tüm kombinin havasını değiştiren detaylardan biridir. Elbiselere farklı bir hava katan kemeri sadece trend görünmek için değil aynı zamanda kalça gizlemek içinde kullanabilirsiniz. Giydiğiniz elbise ve eteğe takacağınız kemer dikkati belinize çekerek kalçalarınızı daha dar gösterir. Böylece hem basensiz hem de ince belli görünebilirsiniz.

geniş-kalçalı-olanlar-nasıl-giyinmeli

Tek Omuz / V yaka Üstler

Kalçanızın geniş olduğunu düşünüyorsanız, yapacağınız en akıllıca hareket dikkati bedeninizin üst kısmına çekmek olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin üzerinize giyeceğiniz V yaka bir bluzla hem daha ince hem de uzun görünürsünüz. Veya bu senenin de modası olan tek omuz bir bluz. İki parçada da dikkati üst bölüme çektiğiniz için basenleriniz kamufle olur. 

ince-görünmenin-yolları

Flare / Bol Paça Pantolonlar

Skinny ve mom jean trendini evet hepimiz çok sevdik ancak sizin için en kullanışlı pantolonunun flare kesim ve bol paça pantolonlar olduğunu bilmelisiniz. Özellikle bu tarz pantolonlar kalça gizlemede harikadır. Dikkati paçalara çeker ve kalçanızı daha ince gösterir. Tabii tercihiniz koyu tonda jeanlardan olmalı. 


13 yorum

  1. Dikkat edilmesi gereken tüyolar... Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. Kemer kullanmayı bende çok seviyorum.. Çok daha güzel oluyor elbiseler bence... Ama boy da kısa olunca olamıyor yine başa dönüyorum :))

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel öneriler her kadına lazım 😉

    YanıtlaSil
  4. kırmızı elbise, beyaz elbise ve kotlu olan, bunları verin banaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baş-üstüne hemen sipariş verelim o zaman :)

      Sil
  5. Öneriler için teşekkürler Nil bence hepsi çok doğru tespitler.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel öneriler var teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için bende de sevgiler :)

      Sil

Yorum Bırakın