Yüz Şekline Göre Şal Bağlama Stilini Öğren

27 Ağu 2020


şal-bağlama-stilleri


Yeni kapananlara verilecek tavsiyeleri düşünürken bu konuda oldukça yoğun bir araştırma yaptım ve kafaya takılan en önemli sorunun başörtünün yüzünüze yakışıp yakışmayacağı konusu oldu. Aslında doğru şekilde bağladığınız başörtüsü sizi olduğunuzdan daha güzel gösterebilir. Bu yüzden öncelikle yüz şeklinizi iyi tanımanız daha sonra kendi yüz şeklinize göre başörtünüzü takmalısınız. Ben bugün özellikle yüz şekline göre şal bağlama konusunda size bilgiler vereceğim. Çünkü son zamanlarda tesettür modasına baktığımda özellikle şal modasının daha fazla ön planda olduğunu gördüm. O zaman lafı daha fazla uzatmadan hemen konuya geçelim.


Bildiğiniz gibi ideal yüz şekli oval yüz tipidir. Genelde makyaj ve kontür uygulamalarında amaç hep en ideal kabul edilen bu yüz tipine ulaşmaktır. Başörtülü kadınların en büyük avantajı da makyaja gerek kalmadan başörtü takma şekline göre rahatlıkla yüz şeklini oval bir görünüme kavuşturmasıdır.
yüz-şekline-göre-başörtüsü-bağlama

Yüz şeklinizi belirlemek için, başınız açık ve saçlarınız toplu bir şekilde aynanın karşısına geçin. Hiç gülümsemeden alnınızın ortasına, saç bitim noktalarınıza, şakaklarınıza, çene köşelerinize ve çene ucunuza noktalar koyun. Daha sonra bu noktaları birleştirin. Birleştirdiğiniz bu noktalar sonucu ortaya çıkan şekil sizin yüz şeklinizdir.

oval-yüz-tipine-göre-şal bağlama


Oval Yüz Şekli

Eğer bu yüz şekline sahip iseniz ne mutlu size. Çünkü neredeyse tüm şal bağlama şekilleri size yakışacaktır. Oval yüz tipleri için özel bir bağlama stili söylememe gerek yok. İster şal ister eşarp olsun dilediğiniz şekilde bağlayabilirsiniz.

yuvarlak-yüz-tipine-göre-şal-bağlama

Yuvarlak Yüz Şekli

Eni boyu eşit görünen köşesiz bu yüz tipi; dolgun hatlara, tombul yanaklara sahiptir. Bu nedenle yüz kısa ve hacimli görünür. Şal bağlarken amacınız yüzünüzü olduğundan uzun göstermek olmalıdır. Eğer bone kullanıyorsanız, bonenizi alnınızın en üst kısmından bağlamalı ve görünmesini engellemelisiniz. Şalınızı takarken ise şalın üst kısmını sivri bir üçgen şekli yapıp, başörtüsünü yüzünüze yakın bir şekilde kullanmalısınız. Bu bağlama şeklinde amacımız yüzü biraz zayıf ve ince göstermektir.

uzun-yüz-şekline-göre-şal-bağlama



Dikdörtgen ya da Uzun Yüz Şekli

Bu yüz hattına sahipseniz bonenizi biraz daha aşağı çekerek yani alın bölgesinin bir kısmını kapatarak ve şalınızı tepeden üçgen yaparak kullanabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise şalınızı alnınızın biraz aşağısından bağlayarak yüzünüzü orantılı bir şekle sokmaktır. Yani burada ki amaç yüzünüzü daha kısa ve orantılı göstermektir.

kalp-yüz-şekline-göre-şal-bağlama

Kalp-Ters Üçgen Yüz Şekli

Bu yüz tipi genelde dar bir alın ve sivri bir çene şeklindedir. O yüzden şal bağlarken dikkat etmeniz gereken nokta alnınızı geniş, çenenizi dar göstermektir. Şalınızı, çenenizin daha sivri görünmesini önlemek için çenenizin tam ortasından iğneleyin. Şalın üst kısmınız ise daha gevşek ve alnınıza yapışmayacak şekilde bırakın. Böylelikle yüz hatlarınızı dengeleyerek oval bir görünüme sahip olursunuz.

kare-yüz-şekline-göre-şal-bağlama

Kare Yüz Şekli

Kare yüz şekline sahip olan kişilerin yapmaları gereken şey keskin yüz hatlarını gizlemek ve çene kısmını sıkı sıkı sarmaktan kaçınmaktır. Bone kullanıyorsanız gözükmesinden kaçının. Çünkü bonenin görünmesi hem yanaklarınızı daha büyük gösterecek hem de köşeli olan çenenizi ön plana çıkaracaktır. Doğru şekilde bağlama şekli; bonenin alnın en üst noktasından bağlanarak şalınızı oval bir biçimde bağlamak olacaktır. Bu şekilde yüzünüz daha yumuşak bir ifadeye sahip olacaktır.

GÖRSELLER: PİNTEREST

6 yorum

  1. Bence bu çok bilgilendirici ve faydalı bir paylaşım olmuş. Emeğine sağlık canım. Tebrikler 👍👏😊🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Yıldızcığım senin yorumların beni her zaman motive ediyor :)

      Sil
  2. Çok faydalı bir yazı olmuş. Başörtü kullananlar için rehber niteliğinde :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bunları beceremem ama harıka bır yazı olmus kuzum <3

    YanıtlaSil

Yorum Bırakın