Trend Alarmı: Ekose Nasıl Giyilir ve Kombinlenir?

21 Eki 2020

ekose-kombinler

Sezonun en trend deseni ekose desen, geçen sene özellikle takımlarda çok modayken bu sezon her yerde ve her parçada. Aslında zamansız bir desen ekose ve uzun zaman trendler arasında kalmaya devam edecek. Eğer siz de sonbahar kış trendlerini yakalamak isterseniz gardırobunuza ekose desenli bazı parçalar ekleyebilirsiniz. Ekose etek, pantolon, ceket, gömlek tercih tamamen size kalmış. Önemli olan ekoseyi nasıl kombinleyeceğiniz. O zaman ekose nasıl giyilir ve hangi parçalarla en stil görünümü yakalayabilirsiniz gelin beraber bakalım.


ekose-nasıl-giyilir

Sportif Dokunuş

Son zamanlarda rahat giyim oldukça fazla ön plana çıktığı için ekoseyi, spor görünüme uyarlamada zorluk çekeceğinizi düşünmüyorum. Bu senenin trendi mom jeanle, ekose gömleği kombinleyebilir, gömleğinizin içine crop top bir bluz giyerek cool bir stil oluşturabilirsiniz. Yaptığınız bu kombinle rahatlıkla arkadaş buluşmasına, alışverişe gidebilirsiniz.

ekose-kombin

Maskülen Tarz

Fransızcadaki “masculin” kelimesinden moda diline geçiş yapan maskülenlik kavramı, erkeksi stil anlamını taşıyor. (Bu konuyu daha önce şu yazımda Maskülen Giyim detaylarıyla anlatmıştım.) Erkeksi giyim denilince de aklımıza ilk önce takım elbiseler geliyor öyle değil mi ? Takımlar, maskülen giyimin en belirgin parçalarından biri çünkü. Özellikle ofis hayatınız varsa ekose bir takım havalı bot ve klasik bir çantayla çok şık görünebilirsiniz. Ben o kadar ciddi bir görüntü istemiyorum derseniz, takımınızı içine eğlenceli bir tişört giyebilir ve kombini spor ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz. 

ekose-nasıl-kombinlenir

Romantik Eşleşme

Masum, çocuksu ve feminen öğeler içeren romantik tarza, ekoseyi uyarlamak hiç de zor değil. Bu stilde bir kombin yapabilmek için ekose eteklerden yardım alabilirsiniz. Özellikle mini ekose etekler romantik tarz için biçilmiş kaftan. Ekose desen mini eteğinizi, ince bir triko veya süveter-gömlek ikilisiyle giyebilirsiniz. Bu stile şapka ve kemer gibi aksesuarlar çok yakıştığı için tarzına göre bolca aksesuar kullanabilirsiniz.

ekose-gömlek-nasıl-giyilir


Trendi Yakala

Eğer en son trendleri takip ediyor, yeniliklere ve moda olan her şeye cesurca yaklaşıyorsanız, siz bir moda düşkünü olabilirsiniz. Moda düşkünü kadınlar giyim konusunda oldukça cesurdur. Örneğin farklı desenleri bir arada giymekten çekinmezler. Siz de böyle bir olduğunuzu düşünüyorsanız, ekoseyi farklı desenlerle giymeyi deneyebilirsiniz. Örneğin ekose ve çizgili deseni bir arada kullanarak cool bir görünüm elde edebilirsiniz. Ya da ekose ve baklava deseni de deneyebilirsiniz.

ekose-gömleğe-ne-yakışır


Spor Şıklık

Zarif ve spor kıyafetleri birlikte giyerek yapılan kombinlere spor-şık kombin deniliyor. Bu trendin en güzel yanı özensiz görünmeden tamamen rahat olması. Ekose desenli parçalarla da spor şık kombinler yaparak havalı bir stile yaratabilirsiniz. Ekose desenli parçaları bu stile transfer ederek kombinler oluşturabilirsiniz. Örneğin blazer ekoseli bir ceketi, jean pantolonla giyerek hem spor hem de şık bir tarz elde edebilirsiniz. 


 

13 yorum

  1. çok güzeller niye böyle giyinemiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence deneye yanıla biraz bu konun üstüne düşerseniz eminim çok güzel giyinirsiniz ♥

      Sil
  2. Ofis stili çok mantıklı :)

    YanıtlaSil
  3. ekoseyi genelde tek parçada tercih ediyorum. Pantolonum ekose ise üzeri düz seviyorum ya da tersi. Ama ekose takımları çok beğenmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sade şekliyle seviyorsun benim gibi bende genelde desenleri öyle kullanıyorum ♥

      Sil
  4. romantik eşleşme tabisideee :)

    YanıtlaSil
  5. Crop top'lar özellikle son 4-5 yılda moda olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Crop her kıyafete uyum sağlaması ve dikkat çekici olması nedeniyle son zamanların en popüler giyim modelleri arasında yer alıyor. Peki crop nedir bu sıralar bolca duyduğumuz bu ürünler nelerdir.

    YanıtlaSil

Yorum Bırakın