Evde Mükemmel Bir Yılbaşı Geçirmek için Öneriler

25 Ara 2020

evde-yılbaşı


Yeni bir yıl için geri sayım başladı. Bu sene yılbaşını evlerimizde karışılacağımız bir gerçek. Ama her şeye rağmen yeni yıla büyük umutlar, dilekler ve hayallerle girmeliyiz. Çünkü bu sene en çok ihtiyacımız olan duygular bunlar. Zor bir dönem geçirdik insanlık olarak. Pandemi birçoğumuzun alışkanlıklarını, duygularını ve hayat tarzını değiştirdi. Yine de 2021’e girerken yaşadığımız sıkıntılı günleri koca bir nefes alarak kabul edelim ve büyük umutlarla bu günlerinde geçeceğini unutmadan geleceği sevgiyle karşılayalım. Bilirsiniz bir söz vardır “yeni yıla nasıl girersen bütün yıl öyle geçer” diye. O zaman bizde yeni bir yılı sevdiğimiz şeyleri yaparak, evde olsak da biraz özenerek karşılayalım. Ben size kendimce birkaç öneride bulunacağım. Sizin de aklınıza gelen şeyler olursa yorum kısmına yazabilirsiniz. O zaman yazıyı daha fazla uzatmadan Evde mükemmel bir yılbaşı geçirmek için önerilerime geçiyorum. 


yılbaşında-neler-yapılır?


Evde Yılbaşı Nasıl Kutlanır?

Bu sene yılbaşını evde geçireceğiniz için yılbaşı ruhunu en iyi şekilde yansıtan süslemelerle evinizi yeni yıla hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış. Örneğin duvarınıza hoş geldin 2021 yazısı asarak başlayabilirsiniz. Daha sonra bolca ışıklandırma, yeni yıl ve kış temalı dekoratif ürünlerle evi dekore edebilir ayrıca en sevdiğiniz fotoğraflardan oluşan bir anı köşesi tasarlayabilirsiniz. Yeni yıl yılbaşı ağacı olmadan olmaz diyenler, evin bir köşesine uygun boyutlarda bir ağacı süsleyerek koyabilir. 

yeni-yıl-etkinlikleri-2021


Şenlikli Bir Ziyafet

Yılbaşı moduna girmenin en kestirme yollarından biri de enfes yemekler yapıp şık ve sıcak bir masa hazırlamaktır. Belki geçmiş yıllardaki gibi eş dostla birlikte olmayacağız ama bu şık ve özenli bir masa hazırlamanıza engel değil. Masanız için sade bir masa örtüsü seçip altın veya gümüş rengi yılbaşı süsleriyle süsleyebilirsiniz. Ayrıca şık servis peçetelerini ve mumları unutmayın. Menü ise tamamen sizin ve ailenizin en sevdiği yemeklerden oluşmalı. İçine sevginizi de katarak yaptığınız yemekleri ailenizle yiyerek keyifli bir gece geçirebilirsiniz.

evde-yılbaşı-nasıl-kutlanır?

 Yılbaşında Ne Giysem

Yılbaşında dışarı çıkamıyoruz evde samimi ortamda olacağız. O yüzden öyle abartılı kıyafetler giymeye gerek yok sanırım. Sade, ama şık olmanız yeterli bence. Özenli bir saç modeli, hafif bir makyaj ve sevdiğiniz takılarınızı takın. Kimse görmese de kendinize iyi gelecek bir şey yapıyorsunuz unutmayın. 

evde-yılbaşı-kutlaması

 Gecenin Yıldızı

Evinizde aile üyelerinizle karaoke partisi düzenlemek hiç fena bir fikir değil. Her yerde bulabileceğiniz bluetooth özellikli bir mikrofon almanız yeterli. Daha sonra bu mikrofonu telefon veya televizyona bağlayın. Youtube’dan en sevdiğiniz şarkıları seçin ve içinizdeki sanatçıyı ortaya çıkarın.

evde-yeni-yıla-girmek

Ailecek Oyun

Ev partileriyle ilgili en eğlenceli şeylerden biri de kutu oyunlardır. Bu yüzden yılbaşı gecesi için birkaç tane sevdiğiniz oyunu hazır bulundurun. Bu klasikleşmiş tombala oyunu olabileceği gibi jenga, tabu, monopoly gibi popüler kutu oyunları da olabilir. Hep beraber bir masa etrafında toplanarak oyununuzu hazırlayın ve eğlenceli saatler geçirin.

eğlenceli-yılbaşı-geçirmek-için

 Lezzetli Atıştırmalıklar Yapın

Yılbaşı gecesi keyifle otururken, oyun oynarken veya film izlerken insanın canı atıştırmalık bir şeyler çekiyor. Bana göre tatlınızı, kurabiyenizi hazır almak yerine evde kendiniz yapın. Hatta evde küçük çocuklar varsa onları da hazırlık kısmına dahil edip bu sayede beraber eğlenceli saatler geçirebilirsiniz. İnternette çok güzel tarifler var. Hatta ben gözüme birkaç tane kestirdim. Yapmayı düşünüyorum. Siz de ne yapacağınızı şimdiden araştırabilirsiniz.

ev-partisi-aktiviteleri

Yılbaşına İzlenecek Film Listeleri Hazırlayın

Evde geçirilen vakit için en iyi alternatiflerden biri de film gecesi yapmaktır. Benim önerim eğer küçük çocuklarınız varsa iki tane film seçip birini onlarla diğerini çocuklar uyuduktan sonra rahat bir şekilde izlemenizdir. Ne izleyeceğinizi önceden araştırıp bir yere kaydederseniz, gece film aramakla vakit kaybetmezsiniz.

yılbaşında-evde-arkadaşlarla-ne-yapılır

Sevdiklerinizle Bir Video Görüşmesi Düzenleyin

Görüntülü konuşmalar son yıllarda birçok kişinin vazgeçilmezi haline geldi. Bu yıl sevdiklerimizle bir araya gelemiyorsak, sanal ortamda buluşabiliriz. En sevdiğiniz dostlarınızla berabermiş gibi Zoom partisi yapabilir, birbirinizle eski günlerdeymiş gibi sohbet edip eğlenebilirsiniz. Bence hiç fena bir fikir değil. Fiziksel olarak olmasa da gönüllerin bir olduğunu hissetmek iyi gelecektir.

evde-yılbaşı-kutlaması

Mutlu Eden Hediyeler

Hemen hemen herkes hediye alırken mutlu olur. Özellikle özel günlerde hatırlanmak insanı iyi hissettiren nadir şeylerdendir. Öyleyse yeni bir yıla buruk girmemek için ailenize dostlarına küçük hediyeler alabilirsiniz. Hediyenin pahalı şeylerden olması gerekmiyor. Evde yapacağınız marmelat, annenizin en sevdiği çiçek, kardeşinize tatlı bir ajanda bile yeterli bence. Önemli olan hatırlamak öyle değil mi?

yeni-yılı-evde-geçirecekler-için-öneriler

Geçmişi Bırak Geleceğe Bak

Son tavsiyem gecenin sonunda sessiz, kendinizle baş başa kalacağınız bir odaya gidin. 2020 yılının size neler kattığını ve neleri götürdüğünü düşünün. Daha sonra yeni bir ajandaya umutlarınızı hayallerinizi ve gelecek 2021 yılı ile ilgili planlarınızı yazın. Bunu bana yaşam koçu bir arkadaşım söylemişti. Gerçekten yeni bir yıla daha umutlu bir şekilde bakmanızı sağlıyor. Şimdiden hepinize Mutlu Yıllar diliyorum…


 


2 yorum

  1. Harika öneriler canım. Özellikle son önerine bayıldım :)

    YanıtlaSil

Yorum Bırakın