Kışın Stil Sahibi Görünmenin 7 Yolu

1 Ara 2020


kış-stili

Kış mevsiminde soğuk havanın etkisiyle birlikte kıyafet seçiminde en çok dikkat edilen şeylerden biri sıcak tutması oluyor. Ancak kalın kazaklar, kat kat giyilen kıyafetler çoğu zaman şıklığımızdan ödün vermemize neden olabiliyor. Aslında kışında stil sahibi olmak göründüğü kadar zor değil. Hem de üşümeden.😊  O zaman gelin "Kışın Stil Sahibi Görünmenin 7 Yolunu" inceleyelim.


kışın-stil-sahibi-olmanın-yolları


Dış Giyim Parçasına Yatırım Yap

Burada ilk dikkat edeceğiniz şey dış giyim olarak kullanacağınız parça seçimi olmalı. Çünkü soğuk havalarda dışarı çıktığınızda insanların dikkatini çeken ilk şey üzerinizdeki kaban veya montunuz olur. O nedenle özellikle dış giyiminizi kaliteli seçmelisiniz. Ben dış giyime iyi paralar vererek yatırım yapmanın hiçbir sakıncasını görmüyorum. Aksine iyi içerikli (yün, kaşmir, pamuk) iyi kesim bir dış giyimi çok mantıklı bir moda yatırımı olarak görüyorum. Renk ve tarz seçiminde trendler yerine klasikleşmiş modellere yönelmelisiniz. Özellikle gardırobunuzda bulunan diğer kıyafetlerinizle uyumlu olacak renklerde bir kaban seçmeniz kombinleme açısından size avantaj sunar.

kış-kombinleri


Kışın Vazgeçilmezi Botlar / Çizmeler

Dışarı çıktığınızda dikkat çeken diğer bir parçada kışın vazgeçilmezi bot ve çizmelerdir. Stil sahibi ve elegan görünmek için botlarınızı olabildiğince şık ve iyi kalitede seçmelisiniz. Bot veya çizmenizin şık görünmesi için illaki topuklu olası şart değil. Önemli olan iyi görünümlü, temiz ve ayağınıza yakışan bir model olmasıdır. Aynı dış giyimde olduğu bot ve çizmenize de yatırım yapabilirsiniz. Çünkü kaliteli bir ürün tercih ederseniz uzun yıllar giyebilirsiniz. Özellikle kış aylarında en fazla kullanılan modeller kovboy tarzı çizmeler, postallar, yarım botlar ve diz boyu çizmeler oluyor. Seçiminizi kesinlikle kendi stilinize göre yapmalısınız. Örneğin kışın genellikle etek ve elbise giyiyorsanız uzun çizmeler, pantolon giyiyorsanız bot modellerini tercih edebilirsiniz. 

kışın-şık-görünmenin-yolları

Kurtarıcı Boğazlı Trikolar

Kışın en fazla kullandığımız giyim parçası kazak ve trikolar oluyor. Boğazlı trikolar sıcak tutması, boğazı soğuktan koruması dışında oldukça şık bir görünüm sağladığı için önerilerim arasında. Boğazlı trikoların kombinleme alanı oldukça geniş. Örneğin şık bir eteğiniz var, üzerine trikonuzu giyip aksesuarla zenginleştirerek stil sahibi görünebilirsiniz. Günlük kullanım için jeanlarınızın üzerine, hırkaların içine giyerek kombinler yapabilirsiniz. Gördüğünüz gibi aslında çok işlevsel bir parça. Hem her parçaya yakışıyor hem de şık gürünüm sağlıyor.

kışın-tarz-görünebilmek


Monokrom Giyin!

Genel anlamda monokrom giyim; tek renkle veya bir rengin farklı tonlarıyla yapılan kombinlere denir. Monokrom tarzda iyi yapılmış bir kombin sizi mutlaka çok şık gösterecektir. Ayrıca daha zayıf daha uzun göstereceği için bir taşla iki kuş vurmuş olacaksınız. Dikkat ederseniz stil sahibi birçok kişi monokrom giyimi stillerinde kullanıyor. Örneğin Gigi Hadid gibi…

kış-stil-örnekleri


Gömlek Kazaklar

Kış aylarında stil sahibi görünmek isteyen birçok kişi klasik kazaklar dışında alternatif kombin çeşitleri ararken, tam bu noktada sezonun trendlerinden gömlek kazaklar imdadınıza yetişiyor.  Bazı markalarda dikilmiş hazır modelleri bulunuyor. Ama ekstra masrafa girmenize gerek kalmadan evde bulunan ilkbaharlık gömleklerinizin üzerine kalınca bir kazağınızı giyerek şık bir kombinler elde edebilirsiniz. İster eteklerle ister pantolonlarla giyebilirsiniz. Tercih sizin.

soğuk-havalarda-tarz-görünmenin-yolları


Gardırobunda Renk Uyumu

Alışveriş yaparken bazen rengine aşık olup aldığınız bir parçayı yıllarca kullanamazsınız. Neden? Çünkü o renkle uyumlu hiçbir kıyafetiniz yoktur. O yüzden özellikle kıyafet alırken aldığınız ürünün diğer giysilerinizle de uyumlu olmasına dikkat edin. Genel olarak gardırobunuzda bulunan tüm kıyafetleriniz birbiriyle uyumlu olursa, kombin yapmanız da daha kolay olur. Renk ahengi olan bir kombin ise sizi stil sahibi ve şık gösterir. 

stil-sahibi-olmak


Aksesuar Kullanımı

Kış mevsiminde stil sahibi görünmek için önerebileceğim son önerim ise, hem tarz duracak hem de sıcak tutacak aksesuar seçimi. Zaten çoğumuz kış soğuklarında şal ve bere gibi aksesuarları kullanıyoruz. Özellikle şallar stilinize büyük ölçüde enerji ve hareket kazandırıyor. Kullanacağınız şal, desenli veya düz renklerde olabilir. Burada önemli olan şalın renklerinin kabanınızla uyumlu olmasıdır. Bere ve şapkalar ise şıklığınızı bir üst seviyeye taşıyarak sizi tarz göstereceği mutlaka kış stilinize eklemelisiniz. Özellikle yüz şeklinize uyumlu bere ve şapka seçerseniz yüz güzelliğinizi de ön plana çıkarabilirsiniz. Fikir olması açısından dilerseniz  “Yüz Şekline Göre Bere Seçimi” başlıklı yazımı da okuyabilirsiniz. 


12 yorum

  1. Harika öneriler canım. Kaban ve monta yatırım yapma önerisine sonuna kadar katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım beğenmene sevindim :)

      Sil
  2. süper ipucçları, kış parçalarını seven biri olarak bayıldım, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel önerilerin olduğu harika bir paylaşım olmuş. Devamını bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) en kısa zamanda...

      Sil
  4. Merhaba yazılarınızı okudum ve çok beğendim Bloğunuzu takipteyim :) Sizide bloğuma davet ediyorum davetimi kırmaz gelirseniz çok mutlu olurum :)

    Blog adresim: https://yusufakmann.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. blogunuzu ziyaret edeceğim :)

      Sil
  5. Harika, seçkin parçalar sunmuş sun Nilciğim. Marttan bu yana kıyafet almadım desem yalan olmaz. Korona frenlemeye devam ediyor 😇😇🙃🙃. Emeğine yüreğine sağlık canım 👏👏😊🌺🧿

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler yorumların bana her zaman pozitif enerji veriyor. Bende acil ihtiyaçlar dışında pek bir şey almıyorum. Umarım yine alışveriş yapacağız günler gelir en kısa zamanda :)

      Sil

Yorum Bırakın