Yıkamaktan Kuruyan ve Çatlayan Eller İçin Çözüm Önerileri

24 Nis 2020


kuru-eller-için-çözüm

Salgınının tüm dünyayı etkilediği bugünlerde, ellerimizi sık sık su ve sabunla yıkıyor, kolonya ve dezenfektan ile temizliyoruz. Bu durum uzun vadede ellerin kurumasına ve çatlamasına, hatta el egzamalarının oluşmasına neden olabiliyor. Çatlamış ve pütür pütür eller gerçekten sinir bozucu. Şu anda önceliğimiz sağlığımız tabii, ancak cilt bakımımızı da ihmal etmemeniz gerekiyor. Yıkamaktan kuruyan ve çatlayan eller için bazı ipuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. İşte Yıkamaktan Kuruyan ve Çatlayan Eller İçin Çözüm Önerileri;

Sabununuz Nemlendirici Özellikli Olsun
Genelde sabunun elleri kuruttuğu söylenir. Aslında bu bilgi bir bakıma doğru. Ama nemlendirici özelliklere sahip sabunları tercih ederseniz, sabundan kaynaklı el kurumalarının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca sıvı sabun kullanmak yerine doğal içerikli (örneğin zeytinyağlı gibi) sabunları kullanabilirsiniz.

Ellerinizi Çok Soğuk ve Sıcaktan Koruyun
Ellerinizi yıkarken mümkünse çok soğuk veya çok sıcak suya maruz bırakmamaya çalışın. Çünkü sıcak olan suyla ellerinizi yıkadığınızda; elinizde bulunan doğal yağ emilir ve bu durum ellerinizin daha çok kurumasına neden olur. O yüzden mümkün olduğunca ellerinizi ılık suyla yıkamaya özen gösterin.

Su İçmeyi Unutmayın!
Vücut susuz kaldığı zaman vücudun ilk tepki verdiği kısımlardan biri de cildiniz olmaktadır. O yüzden cildi nemli tutmanın yollarından biri bol su içmek olduğunu unutmayın. Günlük olarak ihtiyacınız olan suyu tüketmeye özen gösterin. Yeteri kadar su tüketimi yalnızca kuruluk için değil içinde bulunduğumuz bu dönemde vücut sağlığı açısından da önemlidir. Bol su içtiğinizde, ellerinizdeki kuruluğun zamanla yok olduğunu sizde fark edeceksiniz.

Ellerinizi Nemlendirin
Çatlayan, kuruyan eller için en önemli bakım, elleri sık sık nemlendirmekten geçiyor. Özellikle ellerinize her yıkamadan sonra nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin. Bence yatağınızın yanında, lavabonun kenarında daima nemlendirici bir krem bulundurun. Böylelikle ellerinize krem sürmeyi unutmaz ve bu işlem için üşenmezsiniz.

Ellere Gece Bakımı
Kuruyan elleriniz için en önemli bakım yöntemlerinden biri de geceleri zengin içerikli bir el kremi kullanmaktır. Gece uyumadan önce ellerinize nemlendirici bir bakım kremi sürün ve daha sonra pamuklu eldiven giyin. Elleriniz tüm gece boyunca kremle beslenecek ve sabah uyandığınızda yumuşacık ve nemli ellerle karşılaşacaksınız. Müthiş değil mi?

Ellerinize Haftada Bir Peeling Uygulayın
Ellerinize nemlendirici sürmekten başka yapabileceğiniz bir bakım önerim daha var. Peeling! Ellerinize düzenli olarak peeling uygularsanız hem elleriniz daha geç kırışır hem de yumuşacık olurlar. Yalnız ellerinizde egzama veya başka bir sorun varsa peeling yapmanız belki pek uygun olmayabilir. Onun için uygulama yapmak isterseniz hekiminize danışmanızı öneririm. Ben size evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif veriyorum. Ama siz dilerseniz kendi bildiğiniz bir peeling tarifini de uygulayabilirsiniz. Evde doğal el peeling tarifi; İhtiyacınız olan, yarım çay kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı şeker. Tüm malzemeleri karıştırın ve bu karışı ile ellerinizi 1 dakika boyunca ovun. Sonrasında ılık suyla yıkayarak krem sürün. Şekerli karışım ellerinizdeki kan dolaşımını hızlandıracak, süt ve zeytinyağı da besleyerek yumuşaklık kazandıracaktır.

Kuru Eller İçin Hindistan Cevizi Yağıyla Masaj Yapın!
Son zamanlarda kozmetik ürünleri arasında bir hayli popüler olan hindistan cevizi yağını ellerinizin bakımı içinde kullanabilirsiniz. Birçok faydası bulunan hindistan cevizi yağının uygulaması için; bir miktar hindistan cevizi yağını alıp, ellerinize güzelce masaj yapın ve yağı ellerinize iyice yedirin. Bu uygulamadan sonra elleriniz yumuşacık olacak. 



7 yorum

  1. Dediğin gibi şu günlerde el hijyenine çok daha fazla dikkat ediyoruz Nil'ciğim. O yüzden çok faydalı bir paylaşım olmuş. El peelingi için önerdiğin doğal karışımı uygulayacağım. Çokkkkk teşekkürler 😊🤚🌷

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Yıldızcım 💓💓💓

      Sil
  2. O kadar çok el yıkıyor temizlik yapıyorum ki ellerim kupkuru geriliyor resmen. İlaç gibi geldi bu yazı teşekkürler seviliyorsun ❤ ❤ ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın ellerimiz sürekli su sabunla temasta. Çok teşekkürler bu arada sende seviliyorsun ♥♥♥

      Sil
  3. Kolonyadan aşırı kurudu benim de ellerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef kolonya ve yıkamaktan.

      Sil

Yorum Bırakın