Bunları Yaptığınızda 10 Yaş Küçük Görüneceksiniz !

31 Eki 2020

genç-gösteren-şeyler


 Her kadın genç ve güzel görünmek ister. Fakat her gün giydiğiniz kıyafetler, saç modeliniz, cildiniz ve makyaj stil tercihleriniz siz farkında olmadan görümünüze yıllar katar ve sizi olduğunuzdan yaşlı gösterir. Ama hiç üzülmeyin bu durumun çözümü var. Üstelik herhangi bir operasyon ve uygulama yapmadan! Aşağıdaki ipuçlarını uygulayarak daha genç ve güzel görünebilirsiniz. İşte size 10 yaş genç görünmenin sırlarını veriyorum. 😊

genç-gösteren-kıyafetler

STİL TERCİHİ

Her kadının iyi veya kötü dış görünümü tamamlayan bir tarzı var. Bu tarz bazen alışılan parçaları bir arada kullanarak veya o sezonun trend olan giysilerini giyerek oluşturulur.  Ancak bazı stil tercihleri yaşınızı çok olgun gösterebilir. Böyle bir duruma düşmemek için öncelikle kıyafet seçimlerinizi çok iyi yapmalısınız.

Genç Görünmek İçin Gülünç Duruma Düşmeyin

Stil konusunda genç görünmek adına yapılan en büyük hatalardan biri de ergen gibi giyinmek olduğunu söyleyebilirim. Kendi yaş aralığınız çok altında bir yaş grubunun giydiği kıyafetler sizi o yaşlara götürmez aksine aradaki yaş farkını daha fazla vurgular. O yüzden aşırı çocuksu şeyler giymek yerine, eğlenceli parçaları stil parçalarla eşleştirebilirsiniz.

Modern Seçimler Yapın

Stil konusunda diğer bir önerim modası geçmiş kıyafetlerden uzak durun. Örneğin demode kesim bir jean, modası yıllar öncesinde kalmış bir elbise yerine, güncel trendler arasında bulunan ve stilinize uygun kıyafetleri deneyin.

Sütyen Seçimi

Sütyen seçimi bir kadın için aslında inanılmaz önemli. Çünkü iyi seçilmiş bir sütyen duruşunuzdan kıyafetininiz üstünüzde görünüşüne kadar birçok şeyi etkiliyor. Örnek vermem gerekirse size uygun olmayan sütyenler göğsünüzü sarkık ya da duruşunuzu kambur gösterebileceği için bu görüntü yaşınıza da yıllar katabilir. Bu yüzden bu konuda bilen birine danışın doğru sütyen modelinizi bulun.

 Aksesuarların Önemi 

Aksesuarlar önemsiz görünebilir ama stilinize kattığı hava inanılmazdır. Bir şal , ceket üzerine iliştirilmiş bir broş, sevimli bir bandana ... Genç ve modern aksesuarlar sizi de daha genç gösterir. Ayrıca kemer kullanmanızı da tavsiye ederim. Kemerler ince ve zayıf gösterir. Gözlük takıyorsanız, gözlüklerinizin şekline dikkat edin. Özellikle modern çerçeveli gözlükleri kullanın. 


genç-görünmek-için-makyaj-sırları


MAKYAJ VE CİLT BAKIMI

Gençliğin en büyük kanıtı cildimizdir. İyi ve sağlıklı bir cilt ise sizi her zaman daha genç ve taze gösterir. Bu yüzden cilt bakımınıza özen göstermeli ve cildinize hakkettiği bakımı yapmalısınız. Öncellikle yüzünü her gün cilt tipinize uygun bir ürünle temizleyin ve nemlendirin. Ayrıca peeling ve cilt maskeleri cilt bakım rutininiz içinde mutlaka olmalı. Bakımını yaptığınız cildiniz sizi en az 5 yaş genç gösterir.


Makyaj Başlamadan Önce...

Cilt bakımından sonra en önemli gençlik sırrı makyaj olduğunu söyleyebilirim. Doğru ve iyi yapılmış bir makyaj yüzünüzün daha fresh ve genç görünmesini sağlar. Tabi makyaja başlamadan önce cildinizin bakımlarını yapmalısınız. Temiz ve nemli bir cilt makyajı çok daha mükemmel gösterir. Cilt bakımından sonra makyaj bazı, göz altı kapatıcısı gibi ürünleri atlamayın. Çünkü bu tarz ürünler kırışıklık ve yüz kusurlarını gizleyerek pürüzsüz bir cilt sunar.

 Allık Kullanın

Yüzünüzün taze ve genç görünmesi için allık kullanmalısınız. Allık kullanırken, elmacık kemiklerinizin altına doğru değil üst tarafına uygulanmalısınız. Allık rengi olarak şeftali ve pembe tonlarını sürebilirsiniz. Çünkü bu tonlar sizi daha sağlıklı gösterecektir. Cildinizde mimik çizgileri varsa krem, yoksa toz allık kullanabilirsiniz.

 Göz Kontürünü Atlama

Kontür uygulaması, sadece yüz için değil gözler içinde etkili bir yöntem. Gözlerinize kontür uygulaması yaparak göz kapaklarınızı daha kalkık ve bakışlarınızı daha canlı gösterebilirsiniz. Öncelikle açık tonlu bir farla göz kapağınızı boyayın. Crease bölge dediğimiz yani göz kapağınızın katlanma bölgesine daha koyu bir farla gölge yapın. Böylelikle koyu tonu uyguladığınız yani göz kapağının sarkmaya müsait bölgesi, geri plana çekilmiş gibi görünerek kalkık görünecek. Açık ton uyguladığınız yer ise bakışlarınıza aydınlık verecektir. 

Dudaklar

Genç görünmek için diğer bir ipucu ruj renginiz olduğunu söyleyebilirim. Ruj rengi olarak koyu renklerden uzak durmalı ve koyu rujlarınızı daha natürel renklerle değiştirmelisiniz. Çünkü koyu renkler dudaklarınızın daha ince görünmesine neden olur, ve ince dudaklarda sizi daha yaşlı gösterir. 

genç-gösteren-saç-modelleri

SAÇ KESİMİ

Makyaj teknikleriyle nasıl genç görünmek mümkünse aynı şekilde doğru saç modeliyle de bu etkiyi yaratabilirsiniz. Örneğin düz ve uzun saçlar yüzünüzdeki yaşa bağlı değişimleri daha fazla vurgulayarak yaşınızı ortaya çıkarır. Yüz hatlarınızın dengeli görünmesi için özellikle omuz hizasındaki modelleri kullanmanızı öneririm. Yüz şeklinize uygun; bob, lob, küt, omuz bitiminde katlı kesimleri tercih edebilirsiniz. Bu tarz modeller yüzünüzü enerjik ve genç gösterecektir.

Son tavsiyem; daha sağlıklı, dinç ve güzel görünmek için dik durun ve bol bol gülümseyin ve gençlik ve güzelliğin ruhunuzdan yansıdığını unutmayın!

14 yorum

  1. Hi dear, I just found your blog. You're amazing. Follow for follow? I already follow you. <3

    YanıtlaSil
  2. Thank you. I'll check your blog right away :)

    YanıtlaSil
  3. Pandemiden dolayı makyaj yapamaz oldum 🤭 saçımı da boyayamiyorum. Cildim de saçlarım da dinleniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu da olayın iyi yönü demek. Cildinde saçında dinlenip kendine gelecek ☺️

      Sil
  4. Çok güzel tavsiyeler gerçekten de Nilciğim. Birkaç sihirli dokunuşla daha bakımlı, genç, dinamik, enerjik, güzel görünmek elimizde. Emeğine yüreğine sağlık canım 😊😍🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım çok doğru söyledin teşekkürler ♥

      Sil
  5. süper yazıydı, saol, çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkürler çok sevindim ♥☺️

      Sil
  6. bu güzelim yazını son yazıma koyduum :)

    YanıtlaSil
  7. seninle ilgili yazı, bloglardan seçmeler, yazımı perşembe yazmıştım, iyi okunduu, bugün sildiydim, ondan göremedin seeen :) sonra yine böyle güzel bir yazını koyarım kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa ben geç gördüm ya :(
      Ama olsun yinede paylaşman büyük imcelik. Ben çok mutlu oldum. Çok teşekkürler deep ♥♥♥

      Sil

Yorum Bırakın