Maskülen Giyim Tarzı Nedir / Nasıl Kombinlenir ?

11 Ağu 2020


maskülen-giyim

Maskülen giyim tarzı için kısaca erkek kıyafetlerinin kadın kıyafetlerine uyarlanmış hali diyebiliriz. Tabii maskülen giyim tarzı demek, bir erkek kombinini hiçbir şekilde değiştirmeden giymek anlamına gelmiyor. Maskülen giyim, erkeksi bir duruş sergilemesine rağmen içinde feminen çizgilerde taşır. Bu tarzın moda dünyasındaki en bilinen temsilcisi ise Victoria Beckham’dır. Victoria Beckham’ın stiline baktığımızda kendi kişiliğiyle, stilinin ne kadar uyumlu olduğunu görüyoruz. Kendi ayaklarının üstünde duran, güçlü, ciddi, cool aynı zamanda çekici bir kadın olan Victoria Beckham, maskülen tarzının vermeye çalıştığı imajı çok iyi bir şekilde yansıtıyor. Özellikle kadınların iş dünyasında fazlasıyla yer alması sebebiyle maskülen giyim günlük yaşamın da bir parçası haline geldi. Eğer siz de güçlü, kendine güvenen ve biraz sert bir imaj yaratmak istiyorsanız maskülen giyim tarzını tercih edebilirsiniz. Peki maskülen giyim stilini oluşturmanız için nasıl seçimler yapmalısın gelin beraber bakalım.
Maskülen Giyim Tarzı Nedir / Nasıl Kombinlenir ?




maskülen-kombinler


Maskülen Stil Takımlar

Maskülen stil denilince akla ilk gelen tabii ki takımlar oluyor. Bu stilin olmazsa olmaz detayını oluşturan takımlar, maskülen giyimin en dikkat çeken parçalarından biri. Takım seçiminde kendi bedeninize uygun kalıplar tercih edebileceğiniz gibi daha bol kesim, bir beden büyük duran takımları da tercih edebilirsiniz. Takımınız keskin erkeksi hatlar içeriyorsa, içine giyeceğiniz daha feminen bir bluzla bunu dengeleyebilir, topuklu stilettolarla stilinizi tamamlayabilirsiniz.  


maskülen-tarz-ne-demek


Deri Ceketle Maskülen Görünümü Yakala 

İlkbahar ve sonbahar aylarında deri ceket maskülen giyim için oldukça uygun bir parça. Hatta deri ceketler dış giyim konusunda maskülen giyimin en önemli parçalarından biri de diyebiliriz. Siyah bir deri ceket zamansız bir parça olduğu için neredeyse her durumu aşabilir ve  kadınsı bir eteği, göz alıcı bir elbiseyi maskülen bir tarza çevirmek için zahmetsiz bir yol sağlar.

maskülen-tarz-ne-demek


Maskülen Giyim Kumaş Pantolon

Maskülen stilde sıkça tercih edilen diğer bir parça kumaş pantolonlar. Söz konusu maskülen giyim ise bu pantolon modelinden söz etmeden geçmek olmazdı. Yüksek bel ve biraz bol kesim kumaş pantolon modelleri bu stil için sıkça tercih edilen bir parça. Kumaş pantolon kombinleri, maskülen giyimde genelde spor ayakkabılarla tercih edilse de siz makosen ayakkabılarla da giyebilirsiniz. Bu tarz bir kombin tercih edecekseniz üzerinize daha feminen bir bluz giymenizi öneririm.

maskülen-giyim-örnekleri


Blazer Ceketler 

Blazer ceketler zamansız popülerliği, onu vazgeçilmez kılan unsurlardan biri. Hem sportif hem de şık bir görünüm sağlamak için birçok kadın blazer ceketi tercih ediyor. Maskülen giyimde de  vazgeçilmez olan blazer ceketi mutlaka dolabınızda bulundurun. Blazer ceketinizi kombinlemeniz için ihtiyacınız olan ise bir kot pantolon ve beyaz bir tişört... Ayakkabı olarak ise stiletto ya da babet giyebilirsiniz. 

erkeksi-giyim-tarzı-kadınlar-için


Maskülen Tarzda Aksesuar Seçimi Nasıl Olmalı ?

Aksesuar seçimi bu stil için oldukça önemli. Tercih edeceğiniz aksesuarlar stilinizi destekler nitelikte olmalı. Örneğin oluşturduğunuz kombin tamamen erkeksi çizgiler taşıyorsa, aksesuar seçiminde daha feminen olanlara yönelmelisiniz. Yani doğru aksesuarı doğru parçalar ile tercih ederek bir bütünlük yakalayabilirsiniz. Maskülen giyimde; erkeksi fötr şapkalar, kravat, papyon, pantolon askısı gibi aksesuarlar ön plana çıkıyor. Takı konusuna gelecek olursak bu stilde incik boncuk bulunmuyor. Genelde metal kaba yüzükler, kol saatleri ve bileklikler kullanılıyor. Gözlük seçiminde unisex güneş gözlükleri, ayakkabı seçiminde ise spor ayakkabı, oxford tarzı ve düz rugan tarzında ayakkabılar tercih edebilirsiniz.. Çanta önerisi olarak şunu söyleyebilirim; yuvarlak hatlar yerine keskin hatları olan çantaları kullanın. Örneğin zarf şeklinde el çantası veya çapraz çantalar bu stil için gayet uygun.

maskülen-tarzda-saç-ve-makyaj

Maskülen Saç ve Makyaj 

 Maskülen giyim sadece kombinle değil, saç ve makyajla da bütün olan bir stildir. Saç modellerinde kısa saçlar, örneğin pixie adı verilen saç modelleri bu tarzda oldukça kullanılıyor. Ayrıca küt modeller, sıkı at kuyruğu ve ıslak arkaya doğru taranmış saç stilleri bu  imaj için uygun modeller. Makyajda ise aşırıya gitmeden yüz hatlarınızı sertleştirecek makyaj stilleri deneyebilirsiniz. Özellikle koyu göz makyajı, ve naturel ruj renkleri maskülen imaj için ideal.

Son olarak söyleyeceğim maskülen bir imaj oluşturmak istiyorsanız öncelikle; kişiliğinizin maskülen tarza uygun olması gerektiğini belirtmek isterim. Çünkü naif ve kırılgansanız, dış görünüşünüzde kadınsı özellikleriniz ön plandaysa, maskülen giyim tarzı size uygun değildir. Çünkü tarzınız aynı zamanda kişiliğinizi de yansıtmalı, karakterinizle uyum içerisinde olmalıdır. 

6 yorum

  1. Çok detaylı harika bir yazı olmuş canım :)

    YanıtlaSil
  2. Hoş ve havalı duruyor ama ben kendime yakıstırmıyorum birde günlük yaşamda pratik değil. Ofiste olabilir ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarzı benimsemiş kişiler günlük hayatlarında da bu tarz giyiniyorlar. Ama dediğin gibi iş hayatı ofis ortamında çalışan kadınlar için eğer seviyorsa daha uygun :)

      Sil
  3. bu tür giyimi çok tutmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi herkes sevdiği tarzı giymeli :))

      Sil

Yorum Bırakın