Kısa Saç Modası / Ünlülerden İlham Alın

25 Nis 2019


saç-modası-2019
Hailey Baldwin
2019 yılında saçlarınızda büyük bir değişim gerçekleştirmek istiyorsanız, bu yılın trendlerinden olan kısa saç modellerini tercih edebilirsiniz. Çünkü 2019 yılının en önemli moda akımlarından biri kısa saçlar olacak. Ünlü isimlerin birbiri ardına kısa saç modeline yönelmesi bu trendin yükselişe geçeceğinin sinyalleri vermişti aslında. Özellikle ünlü Holywood yıldızları ve podyum dünyasının starları kısa saç modellerini tercih ediyor. Siz de saçlarınızı kısaltmak istiyor ama cesaret edemiyorsanız ilhamınızı ünlülerden alın!


ünlülerin-kısa-saç-modası

Victoria Beckham

Hollywood Bob'u

Victoria Beckham kısa saçlarıyla en meşhur ünlülerden biridir. Uzun yıllar boyunca bob saç stiliyle ortalığı sarstı, hatta asimetrik kesimi bu isim popüler hale getirdi diyebiliriz. Zayıf ve ince telli saçlarınız varsa, saçınızı daha dolgun bir şekilde göstermek için bob kesim tarzını tercih edebilirsiniz. Bu kesim sayesinde saçlarınız daha dolgun bir görünüme kavuşacak ve siz de modern bir görünüm elde edeceksiniz. Aslında bob saç kesiminde bir çok farklı stilden bahsedebiliriz. Omuz uzunluğunda bob, yuvarlak bob, çene hizası bob, asimetrik bob gibi. Bu modellerden birini seçmeye çalışırken karasız kalabilirsiniz. En mantıklısı ise yüz şeklinize en fazla yakışan kesimi bulup uygulamak. 

küt-saç-modelleri-2019
İrina Shayk

Keskin Küt

Yüzünüzün güzelliğini vurgulayan ve her zaman hayalini kurduğunuz o modern görünümü veren saç modellerinden biri de küt kesim saç modelidir. Her sezon popülaritesi yüksek olan küt kesim saçları bu yazda güzellik sahnesinde göreceğiz. Ünlülerin en fazla tercih ettiği saç modellerinin başında geldiğini söyleyebilirim. Özellikle ünlüler arasında İrina Shayk'in jilet gibi keskin hatlı küt saçlarına hayran kalmamak elde değil. Düz veya dalgalı, her iki seçenekte küt saçta çok güzel duracaktır. Eğer yüz hatlarınıza yakışacağını düşünüyorsanız tereddüt etmeden bu yaz küt saçlara merhaba diyebilirsiniz.

omuz-hizasında-saç-modelleri
Barbara Palvin

Omuz Hizası

Bu sezon sıkça göreceğimiz omuz hizasındaki saçlar, ara boydan emin olmayanları bile ikna etmeyi başarıyor. Çok kısa saç sevmeyenlerin rahatlıkla kullanabileceği bu saç modeli bir çok ünlünün de tercih ettiği bir saç stili. Volümlü, uzun ve bukleli saçların tarih sayfalarına karıştığının kanıtı olan kısa modelleri yazın hem rahat kullanımı hemde modern duruşuyla kalbimizi fethedecek gibi duruyor.


saç-trendleri
Selena Gomez 

Kısa Saç Kimlere Yakışır

Yuvarlak veya açılı yüzler, çok kısa saçları kullanmamalıdır. Çünkü kısa saç yüzünüzün yuvarlağını daha fazla ortaya çıkarabilir. Mesela yuvarlak yüzlüler, uzun bob saç modelini katlı olarak kullanabilirler. Katlı uzun bob saç modeli yuvarlak yüzünüze boyut kazandırır ve daha köşeli hatlara sahip olmanızı sağlar. Yine kare ve kalp yüz şekline sahip olanlara bob saç kesimi çok yakışacaktır. Ayrıca küt saçlar yuvarlak ve uzun yüz şekli dışında her yüz şekline yakışır. Hangi modeli tercih ederseniz edin. Önemli olan yüz şeklinizi destekleyen ve yaşam tarzınıza uyan bir modeli seçip mutlulukla kullanmanızdır. 

bana-hangi-saç-modeli-yakışır
Khloe Kardashian


küt-saç-kime-yakışır

Jessica Chastain





14 yorum

  1. Kisa sacsever biri olarak bu yazi tam bana göre. Victoria nin sacini begeniyorum az sacim oldugu oldu kuaförüm o tarz kesiyor arkasi bombeli dursun diye ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben uzun süre uzun saç düşkünü biri olarak artık kısa saçlara bayılıyorum. Victoria'nın bob kesimi az saçlı olanlar için tam yerinde bi karar bence :)

      Sil
  2. Bende küt saçı çok beğeniyorum. Yüzme gider mi bilemiyorum. Sen bana yardımcı olsan ? :)

    YanıtlaSil
  3. İrina güzel kız beeh maşallah bebek !! Selenaya nolmuş yaa yüzü baya toparlakmış kızın :DD En yakışanı irina olmuş sence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selena'nın yüzü hep toparlaktı tabi kısa saç kesince biraz daha yuvarlak görünmüş yüzü :)

      Sil
  4. Bel hizası saçlarım, kırmızı saç sevdam yüzünden açma işleminde mahvolunca omuzda küt oldular şimdi.Uzun saça alışana kısa saç tuhaf geliyor ama kesinlikle bakımı çok kolay..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya üzüldüm saçlarına. Tabii kökü sende uzayacak yine en azından yaz sıcaklarında rahat edersin .

      Sil
  5. yazın çok rahat oluyor kısa saç hem bakımı hem de şekil alması kolay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle katılıyorum. Bakımı, yıkaması şekil alması çok rahat :)

      Sil
  6. Bugünlerde benimde kısa saçlar hoşuma gitmeye başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ayrıca çok kullanışlı özellikle yaz aylarında :)

      Sil

Yorum Bırakın