Sosyal İzolasyon Zamanı Rahat ve Şık 7 Ev Stili

13 Nis 2020

Sosyal izolasyon dönemindeyiz ve bu günlerde pek çoğumuz evde eskisinden daha fazla zaman harcıyoruz. Evde herkes kendine göre bir rutin oluşturmuş durumda. Yapılan günlük rutinlerle hayat devam ediyor. Spor yapmanın, dengeli ve sağlıklı beslenmenin dışında stres ve olumsuz duygulardan uzak durmamız gerekiyor. Bu sebeple sosyal inzivaya çekildiğimiz şu günlerde ruh halimizin iyi olmasına destek olacak ev stili oluşturmanın tam zamanı. Evde giydiklerimiz hem bizim hem de evde yaşadığımız aile üyelerinin motivasyonunu etkilediğini düşünüyorum. Akşam yatağa girene kadar evde pijamalarla dolaşmak sürekli yorgun ve yatak modunda gezmenize neden olur. O yüzden evde rahat aynı zamanda şık olabilmeniz için bu yazıyı derledim. Sosyal İzolasyon Zamanı Rahat Ve Şık 7 Ev Stili başlıklı yazım ile evde ne giysem derdinden kurtulmanıza yardımcı olmaya çalışacağım.


evde-ne-giyilir


Rahat Eşofman Takımları

Eşofmanlar eskiden sadece spora giderken giyilen rahat parçalardı. Ancak son zamanlarda ünlülerin sokak stillerine uyarladığı şık eşofman takımları sayesinde eşofman akımının popülerliği yükseldi. Şu an için sokağa çıkamıyoruz o yüzden bu trendini ev stilinize uyarlayarlayabilirsiniz. Özellikle canlı renklerde olan modelleri seçmelisiniz. 

ev-giyim-modası

Taytsız Olmaz

Son zamanlarda birçok kadının favorisi haline gelen, konforlu ve oldukça kullanışlı taytlar evde giymek için oldukça uygun bir parça. Evde giyeceğiniz taytın üzerine sweatshirt, tişört, askılı atlet hatta gömlek bile giyebilirsiniz. Uzun, kısa, klasik, deri, renkli ve spor gibi birçok farklı tayt modeli var. Siz de kendinize en yakışan taytınızı çıkarın ve dolabınızda bulunan parçalarla kombinleyerek tarzınızı konuşturun.

evde-rahat-şık

 

Feminen Detaylar Elbise

Elbise tek parça olmasıyla oldukça rahat ve kullanışlı bir giysi. Evde olduğunuz bu dönemde bahar enerjisini yansıtan elbiselerinizi evde giyebilirsiniz. Özellikle pamuklu kumaştan üretilen elbiseler oldukça rahat giysiler. Rahatlığın yanı sıra elbiseler şık ve kadınsı bir parça olduğu için kendinizi daha güzel hissetmenizi sağlayacaktır. O zaman ne duruyorsunuz renkli ve çiçekli elbisenizle baharının tüm renklerini etrafa saçın. 

evde-nasıl-şık-olunur

 

Vazgeçilmez Jean

Kot pantolon, çoğumuz için kombinlerimizin can damarıdır. Jeanlar kurtarıcı bir parça, aynı zamanda rahat ve şıklığın tek adresi misyonunda olduğunu söyleyebiliriz. Gündelik hayatta kullanmaktan bıkmadığımız ve modası hiç geçmeyen jeanlarinizi evde giyebilirsiniz. Özellikle rahat kesim olanlar vücudu çok fazla sıkmadığı için evde rahatlıkla tercih edilebilir.

evde-pijama-dışında-ne-giyebilirim


 Ev Rahatlığı Sweatshirt

Yumuşacık, rahat ve cool tasarımlı sweatshirtlerinizi özellikle salaş olanlarını evde tek parça olarak kullanabilirsiniz. Özellikle son zamanlarda ünlü isimlerinde tercih ettiği sweatshirtler, spor şıklığın çekici yanını yansıttığını belirtmeden geçemeyeceğim. Ev giyimde tercihleriniz arasında olabileceğini düşündüğüm sweatshirtleri önermeden geçemedim. 

ev-pantolon-trendi-2020

Evde Spor Şıklık

Dolabınızda yer alan rahat pantolonlar çıksın ortaya. Evde giyilebilecek birçok pantolon çeşidi var aslında. Mesela jogger, keten, kargo pantolonlar evde giymek için ideal. Üzerine istediğiniz üst parçalardan birini giyerek rahat ve sportif bir görünüm elde edebilirsiniz. 

karantinada-ne-giyilir

Şort Tişört İkilisi

En rahat parçalardan biri olan şortlar, havaların ısınmaya başladığı bu günlerde evde rahatlıkla giyilebilir. Şortu beyaz askılı bir bluz, uzun kimononuzla kombin yapabilir, ya da salaş ve  rahat tişörtlerle giyebilirsiniz. İster jean ister daha rahat yazlık kumaştan yapılmış şort modeli olsun hepsi evde giymek için ideal.

Moda ve Psikoloji yazarı profesör Carolyn Mair; " Giydiğimiz giysilerden daha önemli olan şey, kendimizi iyi hissetmemize yardımcı olmalarıdır". demiş. Yani bu yazının çıkış noktası niteliğinde bir söz olduğunu söyleyebilirim. Evde olduğumuz bu dönemde enerjimizi, motivasyonumuzu yükselten her hareket bizim için önemli olduğunu düşünüyorum. Evde giydiklerimizle, yaptığımız bakımlarla etrafa enerji ve moral verebiliriz. Siz evde neler giyiyorsunuz? Önerileriniz varsa yorum bırakabilirsiniz. Sevgiler...

Ayrıca okumak isterseniz sosyal izolasyon hakkında diğer yazılarımı da okuyabilirsiniz.

Evde Saç Boyama Nasıl Yapılır?

Evde Çalışanların Motivasyonunu Artıracak Öneriler

Evden Çalışanlar İçin 6 Esneme Hareketi

Sosyal İzolasyon Zamanı Evde Neler Yapılabilir? 



11 yorum

  1. Karantina döneminde bu yazılar gerçekten faydalı. Başarıların devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Bende pijamalardan inanılmaz sıkıldım. Artık kotlarımı giyiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Your style of dress looks fashionable and preferred by many young people today.

    Greetings from Indonesia

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yes that's true, I agree you, thanks

      Sil
  4. Evde sıkılmış ruhlar için güzel bir yazı. Yıllar sonra bu felakette unutulur ama güzel bir iz bırakmışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hiç bu açıdan düşünmemiştim ♥♥♥

      Sil
  5. Çok güzel ve rahat tercihler, çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  6. Sweet hiç aklıma gelmemişti. Valla oldukça mantıklı teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet salaş olanlar evde oldukça kullanışlı bence ♥

      Sil

Yorum Bırakın