Yüzü Olduğundan Daha Zayıf Gösteren 5 Saç Modeli

20 Ara 2014

Birçok kadının ortak dertlerinden biridir kilolar. Özellikle yuvarlak ve dolgun yüz hatlarına sahip kadınlar, kilolu olmasa da olduğundan daha şişman görünebilir. Bu yüzden aynı makyaj ve giyimde olduğu gibi saç stilinizi belirlerken de doğru saç modelini seçmelisiniz. Peki hangi saç modelleri yüzünüzü daha zayıf gösterir gelin beraber inceleyelim .

yüzü-ince-gösteren-saç-modelleri

 

Yandan  Kahkül

Yuvarlak ve dolgun bir yüze sahipseniz, ortadan ayrılmış bir saç modeli yüzünüzün iriliğini daha çok ortaya çıkarır. Bu yüzden size tavsiyem yandan ayrılmış kâküllü bir saç modeli kullanmanız. 

yüzümü nasıl zayıf gösterebilirim


Uzun Saçlar

Diğer bir tavsiye ise uzun saçlar. Eğer dolgun bir yüz şekline sahipseniz kısa saç modellerinden kesinlikle uzak durmalısınız. Uzun saçlar yüzünüzü daha uzun gösterirken aynı zamanda ince bir görüntü verecektir.

ince bir yüze sahip olmanın sırları


Katlı Kesim

Öne doğru gelen çene hizasında olan katlı kesim ve hafif dalgalar yine zayıf gösteren hilelerden biri. Bu nedenle saçlarınızı kat kestirmekten çekinmemelisiniz. Özellikle elmacık kemikleri veya çene hizasından başlayan katlar ve havalı dalgalar yüzünüzü mükemmel şekilde inceltecektir.

zayıf-gösteren-saç-modelleri


Asimetrik Saç Modeli

Biliyorsunuz ki bob kesim saç modeli yılın en trend saç modelleri arasında. Siz illaki saçlarınız da bir kesim uygulayacaksanız asimetrik bob kesimi yapabilirsiniz. Yılın en trend saç modelini tercih ederken  aynı zamanda yüzünüzü daha ince gösterebilirsiniz.



At Kuyruğu

At kuyruğu bir kadını çekici ve modern gösteren ideal saç modellerinden biridir. Yüzün ince görünmesini sağlamak için at kuyruğu yapabilirsiniz. Ama özellikle tepeden değil daha aşağıdan olan at kuyruğu modeli tercih edin. Bu sayede hem modern görünecek hem yüzünüzün daha ince görünmesini sağlamış olacaksınız.

 

Umarım bu konuda dertli olan izleyicilerim için yararlı bir yazı olmuştur.


34 yorum

  1. Benim yüzümde yuvarlak biraz ve yanaklarım var malesef.Uzun zaman yandan ayrılmış kahkül kullandım ve şu ana kadar yüzüme en çok yakışan V kesimli uzun saçtı. Tekrar uzatmaya çalışıyorum şuan saçlarımı. Çok faydalı bir yazı olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim canim uzun sac dogru secim oldugunu düsünüyorum begenmene sevindim ayrica :)

      Sil
  2. Uzun ve ayndan kahküllü saçlarım yanlış seçimmiş bunu öğrendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman yüzün ince zaten öyle mi canım :)

      Sil
  3. Birinci modeli cok seviyorum ancak surekli fon istiyor. Bu nedenle uzun katli kesim kullaniyorum ben.

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğim at kuyruğu modeli <3 Gerçekten her bayana çok yakışıyor ve bir anda derli toplu gösteriyor

    http://guzellikeditoru.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok severim hem günüz için hem gece için uygun :)

      Sil
  5. benim yüzüm tombik sayılır bi de uzun yüz tipi şimdi hangisini tercih etmeliyim ki acaba ? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canim bence cene hizasinda katlar ve orta boy sac modeli hem uzun yüz icin hem de tombul yüzler icin ideal.Ayrica seviyorsan kahkul kestirebilirsin :)

      Sil
  6. Bazı yüz şekilleri olduğundan daha tombişler. Bu tür yüzlerin daha zayıf gösterilmesi şart yoksa çok büyük bir baş görüntüsü oluyor ki bu da özellikle bir bayan için hiç hoş bir görüntü oluşturmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazı saç şekilleri bu tombişliği örtüyor :)

      Sil
  7. Uzun saçlar benim favorim, Ama bakımlı olmak şartıyla

    YanıtlaSil
  8. erkek gözüyle bizim hayal ettiğimiz bayan modeli hep uzun saçlı geleneklerimiz mi acaba böyle düşünmemize sebep bilemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkeklerin çoğu uzun saçı seviyor nedenini bende bilmiyorum ama daha çekici göstermesinden kaynaklanabilir :)

      Sil
  9. mrb canım ben yuvarlak iri ve yanaklı yüz tipine sahibim bilgine güvenerek sormak istiyorum yüzümü daha ince zayıf göstermek için saçlarımı ne renk kullanmam gerek.uzun katlı ve yandan kahküllü kullanıyorum saçlarımı ama renk konusunda kararsızım yardımcı olurmusun şimdiden teşekkürler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım öncelikle görüşlerime güvendiğin için teşekkür ederim.
      Ben bu konuda uzman değilim ama hiç bir zaman yorumlara araştırma yapmadan cevap vermiyorum.
      Sorunun cevabına gelecek olursak saç rengine karar verirken ten göz ve kaş rengin önemli ben bunları bilmeden bu konuda net bir renk tavsiyesi veremem.
      Yalnız şunu söyleyebilirim kendine yakışan koyu tonlarda bir renge boyayıp saç uçlarına daha açık bir renge boyarsan bu işlem sonucu yüzü daha aşağı çekerek yüzünü daha ince gösterecektir.
      Umarım faydası olur sevgiler...

      Sil
    2. yanıtladığın için teşekkür ederim canım kadının kadına yardım etmesi ne harika :) gelelim konuya..beyaz tenli koyu kahve gözlü kara kaşlı(ama kaşlarımı beğeniyorum hiç almadım daha ama gayet kavisli ve düzgün) 20 yaşında bir genç kızım.amacım yüzümü olduğundan ince göstermek gerçekten kafaya çok takıyorum elmacık kemiklerime kemikli durması için koyu allık kullanıyorum ama saç rengi de çok önemli tabi.verdiğim bilgiler doğrultusunda tekrar görüşünü belirtirmisin bana canım..sevgiler

      Sil
    3. Rica ederim yardımcı olabilirsem çok mutlu olurum:)
      Yaşın çok genç o yüzden bence saçlarının rengini değistirme.
      Ama istersen ombre yapabilirsin saçlarına hem ana rengini bozmadan rengine ışıltı katabilirsin.
      Çünkü tek renk saçlar dikkati yüze çekeceği icin saç uçlarına atacağın bi iki ton renk yüzünü incelticektir.
      Bu linkten ombre modellerine bakabilirsin :)modadusleri.blogspot.com.tr/2014/11/koyu-renk-saclarda-ombre-modelleri.html?m=1

      Sil
  10. çok teşekkür ederim canım :) bi sorum daha olacak acaba koyu renkler mi saçı daha gür gösterir yoksa açık renkler mi ? bu arada saçımda boya var zaten hangi renk yüzümü ince gösterecekse saçımı rahatlıkla boyayabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakma yoğundum cevabım biraz gecikti.
      Boya konusuna gelirsek dediğim gibi ombre yaptırabilirsin veya saç uçlarına açık renkler gölgeler yapabilirsin.
      Hem saçın gür görünür hemde uçlarda olan açık renk oyunları yüzünü ince gösterir.
      Hangi renk olacağına en iyi sen karar verebilirsin yüzüne hangi renk yakışıyorsa o tonda, benim önerilerime göre yapabilirsin canım umarım faydası olmuştur :)

      Sil
  11. Bişey sorucam, yüzüm tombiş gibi biraz ama ovale de benziyo yuvarlak ta olabilir. Saçım göğüs hizasında ve gıdıgım var biraz ama kahkül kesturmek istiyorum nasıl olabilir? Size güveniyorum yanıtlarsanız çok mutlu olurum, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım yuvarlak yüz şekline sahipsen kaş üstüne kadar gelen düz kahkül modelini tercih etmelisin. Onun dışında yuvarlak yüze uygun yan kahkül modelinide tercih edebilirsin.
      Ama kısa ve seyrek modellerden kaçınmalısın çünkü bu model yüzünü daha şişman gösterebilir.

      Sil
  12. Merhaba bende yuvarlak yüzlü bı kızım saçlarımı düz mü yoksa iri dalgalı mı yaparsam daha çok yakışır ? 🤔🤗😊

    YanıtlaSil
  13. Merhaba bende yuvarlak yüzlü bı kızım saçlarımı düz mü yoksa iri dalgalı mı yaparsam daha çok yakışır ? 🤔🤗😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Düz saç kullanmak istiyorsanız katlı ve katların yüzünüze düştüğü bir model tercih edebilirsiniz. Çünkü dümdüz saçlar yüzün yuvarlaklığını daha çok ortaya çıkarır.
      Dalgalı kullanacaksanız çok kabarık modellerden kaçınlamılsınız. Dağınık ama kabarık olmayan dalgalar kullanabilirsiniz.
      Umarım yardımcı olabilmişimidir...

      Sil
  14. Merhaba bende yanaklı ve hafif kilolu bir kizim saclarim suan göğüs hizama kadar uzun bi sure belde kullandim daha sonra küt kestirdim her ikisininde yakistigini soyleyenler oluyor simdi tekrsr kestiricem omuz hizasi dusunuyorum saclarim ince telli aşırı gür degil ve düz kolay sekil almiyor tavsiyenizi alabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bence biraz kat vererek saçlarını hareketlendirebilirsin.

      Sil
  15. Meraba benim çok uzun olmayanbi yüzüm ve tombul yanaklarim var bi değişiklik yapmak istiyorum yani kestirmek. saçlarım şuan omuz hizasında birazda gidigim var bana nasıl bir kesim onerirsiniz

    YanıtlaSil
  16. Öncelikle gıdı ve yanaklı bir yüzün olduğu için küt saçtan uzak durmalısın!
    Saç boyuna dokunmadan çene hizasında katlar kestirebilirsin. Çünkü yüzü yuvarlak ve tombul olanlar için kısa saç önerilmiyor.
    Veya Asimetrik bob deneyebilirsin. Ama kısa düz bob modelinden bahsetmiyorum. Asimetrik bob modelini internetten araştırabilirsin.
    Ayrıca doğal dalgalar yüzünü ince gösterir. Dümdüz saçlardan kaçınmalısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuvarlak yüz e düz perçem olur mu peki

      Sil
    2. Merhaba bildiğim kadarıyla düz perçek yuvarlak yüzlü olanlar için pek önerilmiyor. Çünkü bu şekilde bir kesim yüzün yuvarlaklığını daha fazla ortaya çıkarır.

      Sil
  17. Yuvarlak yüz e düz perçem kesilse nasıl olur peki

    YanıtlaSil

Yorum Bırakın