Evde Saç Boyama İpuçları

4 Ağu 2016

saç-boyama

Kuaför salonunda geçirilen saatler ödenen yüklü miktar ücretlerden sıkıldıysanız bu yazım tam size göre :) Bir kadının en önemli aksesuarı saçlardır. Yüzünüze yakışan bir saç şüphesiz sizi olduğunuzdan daha güzel ve çekici gösterir. Bazen saçlarımızı kestirip değişiklik yaparız ama en önemli değişiklik sanırım rengini değiştirmektir. Saç renginizi değiştirmeye karar verdiyseniz ve kuaföre gitmek istemiyorsanız bazı ipuçlarını dikkate alarak saçlarınızı evde boyayabilirsiniz

Öncelikle saçınızı evde boyamadan önce hangi renge boyayacağınıza karar vermelisiniz. Renk seçiminde dikkat edilecek en önemli noktalardan biri ten renginizdir. Ten renginize uygun saçı tercih ederseniz en iyi sonucu alacağınızdan emin olabilirsiniz. Ten renginizi bilmiyorsanız saçınızı boyamadan önce bu yazımı okuyabilirsiniz. 

Kendinize yakışan renge karar verirken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Çok koyu bir saç rengini açıcı kullanmadan sarıya boyarsanız istediğiniz rengi elde edemezsiniz. Kendi doğal saç renginizden bir kaç ton açık veya koyu bir renk seçebilirsiniz. Örneğin saç renginizin tonunu kutunun üzerinde göremiyorsanız, boyayacağınız renk istediğiniz tonda çıkmayabilir.

Boyaya Başlamadan Önce
Saç uzunluğunuza göre kaç kutu boya gideceğine karar verin. Daha sonra bir veya iki kutu karar verdiğiniz renkte saç boyanızı alın. Boyaya başlamadan önce mutlaka kutunun içindeki talimatları okuyun. Gerekli malzemeleri hazırlayın.

.Saç boyama kabı

.Boya fırçası

.Eldiven 

.Cilt Kremi

Öncelikle saçlarınızı tarayın. Kıyafetlerinize boya bulaşma ihtimaline karşı eski bir tişört giyebilirsiniz. Yüzünüzün boyanmaması için kullandığınız herhangi bir cilt kremini yüzünüzün çevresine sürün. Saçlarınızı tokalarla tutamlara ayırın. Eldivenleriniz giyin ve talimatlara göre hazırladığınız boyayı saçınıza uygulayın. 

Eğer saçlarınızda beyazlar varsa ilk önce beyaz bölümleri boyayın. Diplerden başlayarak uçlara doğru boyayı sürün. Boyanın eşit dağılması için tarakla saçınızı tarayabilirsiniz. Boya işlemi bittikten sonra belirtilen süre kadar bekleyin ve saçınızı durulayın. Banyo esnasında saç bakım ürünleri kullanabilrsiniz. Ve artık saçlarınızı kurutabilirsiniz yeni saç renginiz hayırlı olsun :)

Yeniden Saçımı  Ne Zaman Boyamalıyım
Saç renginizi yenilemek için yaklaşık 4-6 hafta gibi bir süre bekleyebilirsiniz. Tabi saçlarınız  uzadıkça diplerden boyanmamış saçlar görünmeye başlar ve bu kötü bir görüntü oluşturur. Saçlarınız uzadıkça dip boyanızı yapmayı ihmal etmeyin. Böylelikle saç renginizi daha uzun süre kullanabilirsiniz. 




15 yorum

  1. Ne zaman bir hevesle kuaföre gitsem bir hüsranla çıkıyorum. O yüzden hep kendim boyuyorum tıpkı senin tarif ettiğin gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım bende çok hayal kırıklığı yaşadım o yüzden kendim boyuyorum :)

      Sil
  2. Dip boyamı kendim yaparım krem hiç sürmüyordum ben boyadan sonra kolonya ile çkarıyorum :( Bu fikir işime yaradı cnm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok pratik bir bilgi Bengücüm artık uygulayabilirsin :)

      Sil
  3. Evde boyama zor geliyor bana kendi boyayabilenleri gönülden tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de yillardir evde boyarim.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar^^
    Blog keşif etkinliğinden geliyorum:)
    Bloğunuzu takipteyim, siz de takip ederseniz sevinirim.
    Bloğum : vintagenmakeup.blogspot.com
    Sevgiler
    EK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım hoş geldin bloguma :)
      hemen uğruyorum merakla sevgiler...

      Sil
  6. evde boyamak gerçekten zahmetli ve zaman alıcı oluyor. kendimden biliyorum. ama hakkını vermeliyim ki en ucuz yöntem de bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle maliyeti düşük ve elin yatkın olunca riski daha az bence :)

      Sil
  7. Artık youtubeden saç kesme videoları izlediğim için saçlarımın ucunu aldırmak için bile gitmiyorum :)) Evde kendim kesiyorum uçlarını anlaşılmıyor bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne güzel bende arada kesiyorum uçlarını :)

      Sil
  8. Çok faydalı bir yazı olmuş, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum Bırakın