2017 Örgü Modelleri Ve Yapılışları

16 Kas 2016

örgü-saç
Örgü saç modelleri en sevilen ve en pratik saç modellerinden. Böyle olunca günlük hayatta örgü saç modelleri sıkça tercih ediliyor. Hem yapılışı kolay hem de romantik tarzı sayesinde çok sevilen modeller arasında olduğunu görüyoruz. Üstelik özel gece ve düğünlerde örgü modelleri çok popüler olmaya başladı. Herkesin çok sevdiği örgü saç modelleri ve yapılışlarını sizin için derledim.

Ögü-modelleri
Yandan Balıksırtı
Saçlarınızı volümlü bir şekilde kurutup yandan ayırın. Bir omzunuzdan sarkacak şekilde ayarlayın. Saçlarınızın öreceğiniz kısmını ikiye ayırın. Bir bölümü avcunuzda kalsın, diğer bölümünü örmeye başlayın. Örme sırasında sol elinizdeki saçı örerken, üçüncü tutam olarak sağ elinize ayırdığınız saçı katarak devam edin. Uca kadar sürdürüp bitirin. Lastik toka ile ucu tutturun. Ardından saçlarınıza sprey sıkın.

saç-modelleri-yapılışları
Mini Fransız Örgüsü
Kaş hizasında saçınızdan küçük bir tutam alın. Bu bölüme bir tutam sprey sıkın. Bir tutamı, geri kalan saçlarınızdan azar azar saç alarak kulak altı hizasına kadar örün. Kulak altına gelince normal saç örgüsüyle devam edin. Uç noktaya kadar örüp bitirin, lastik tokayla tutturun. saçın geri kalan bölümlerinin uç kısımlarına doğal dalgalar yaparak serbest bırakın.
saç-örgü-topuz-yapılışı



Çiçekli Örgü Topuz
Özellike özel günlerde terch edebilirsiniz. Hem romantik hem şık bir saç. Saçlarınızı üç ayrı tutama ayırın. Ayırdığınız üç saç tutamını gevşek bir şekilde düz örgü yapın. Daha sonra bu örgü tutamlarını resimdeki şekilde topuz yapın. Çiçeklerle süsleyin.

moda-blogu
Yüksek At Kuyruğu Örgü 
Bu model özellikle akşamları dışarı çıkarken harika bir seçenek. Üstelik çok pratik, yapımı da çok kolay. Saçlarınızı geriye doğru tarayın ve  mümkün olduğu kadar en tepe noktadan lastik bir tokayla toplayın. Elektirklenmesini önlemek için toplu kısma serum uygulayın. Daha sonra düzgünce saçlarınızı örün. İşte bu kadar...
taç-örgü-modelleri
 Taç Örgü 
Saçlarınızı düzgün bir şekilde fırçalayıp ikiye ayırın. Ayırdığınız saçları iki yandan ayrı ayrı düz örgü yapın. Yani iki yandan örgünüz olsun. Örgüleri gevşetin. Sağdaki örgüyü tepenizden taç şeklini alacak şeklide sol tarafa getirip tokayla tutturun. Daha sonra sol örgünüzü sağ tarafa getirip tel tokayla sabitleyin. Elinizle düzeltip sprey sıkın.

15 yorum

  1. Örgüleri bende çok severek kullanıyorum.Güzel bir yazı tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Hele de arkadan tek örgüye bayılırım. Yazın en sevdiğim bağlama şekli. O yüzden çok beğendim paylaşımınızı. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim bende örgüyü severek kullanıyorum :)

      Sil
  3. Ben de salaş örgüleri çok seviyorum. Hem günü kurtarıcı hem de şık duruyor bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım bir çok kişiye de yakışıyor :)

      Sil
  4. Romantiğim galiba:) Sadece düz orgü saç örneğini bildiğimden o şekilde kullanıyorum. Çiçekli olan modelı çok iç açıcı buldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bilmezdim balıksırtı yapılışı oldukça kolay artık rahatlıkla yapıyorum :)

      Sil
  5. Yakın bir zamanda düğüne gittim örgü topuz yaptırdım ayy çok güzel oldu. Günlük kullanamıyorum fakat özel günlerde seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim canım özel günlerde artık çok fazla tercih ediliyor :))

      Sil
  6. Benim saçlarımı da böyle ören birisi olsa çok güzel olurdu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı modeller çok pratik canım kendin yapabilirsin tabii yapan olsa hiç fena olmaz :)

      Sil
  7. Örgülü saç modellerini çok severim, çiçekli örgü topuzu çok beğendim
    blogumu ziyaretiniz için teşekkür ederim, ben de sizi izliyorum, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Balık sırtını bende çok seviyorum güzel bir yazı olmuş.Blogunuzu takibe aldım banada beklerim.

    YanıtlaSil

Yorum Bırakın