Kat Kat Giyinirken Şık Olmanın Sırları

20 Oca 2021

 kat-kat-giyim

Kış aylarında bazen o kadar fazla üşürüz ki sadece kazak ve kaban ısınmamıza yardımcı olamaz. Böyle zamanlarda en iyi yöntem kat kat giyinmektir. Moda dilinde “Layering” diye adlandırılan kat kat giyim modası kış aylarında hem sıcacık kalmanıza hem de tarz görünmenize yardımcı olacaktır. Peki katmanlama yaparken şık kalabilmek o kadar kolay mı? Aslında nasıl uygulayacağınız bilirseniz oldukça kolay. Önemli olan Layering giyim tarzının inceliklerini bilmeniz. İşte bu yazımda sizlere kat kat giyinirken aynı zamanda nasıl şık olacağınızın sırlarını vereceğim. Gelin o zaman Kat Kat Giyinirken Şık Olmanın Sırlarını keşfedelim.

kışın-şık-olmanın-yolları

Katmanlama Yaparken Farklı Materyaller Kullanın

Layering trendini stilinize uyarlarken farklı materyalleri bir arada kullanabilirsiniz. Bu neden önemli? Örneğin pamuklu bir parçayla, yün içerikli bir parçayı bir arada kullanabilirsiniz ama bu dikkat çekmez. Fakat pamukla, sateni veya yünle, ipeği bir arada kullanırsanız ortaya çıkacak zıtlık, şıklık dozajınızı da yükseltecektir. Yani kat kat giyinirken materyalleri birbirine benzer değil farklı seçmeye çalışın.

katmanlama-nasıl-yapılır


Renk Seçimi

Katmanlama giyim stilinde, en önemli noktalardan biri de renk olarak parçaların birbiriyle uyumudur. O yüzden renk seçimlerinizi yaparken bunu göz önünde bulundurun. Renk seçimleriniz birbirinden farklı ama birbiriyle uyumlu olması gerekiyor. Diyelim ki tüm parçaları siyah seçtiniz. Yani içinize giydiğiniz kazaktan, üzerine aldığınız ceket ve kabana kadar her şeyi siyah giydiniz. O zaman katmanlama yaptığınız görünmez ve dümdüz siyah bir kombin havası yaratır. Ama renkleri farklı aynı zamanda uyumlu olursa kombinde bir kontras oluşur ve layering stilinin hakkını vermiş olursunuz.

kat-kat-giyim-modası


Önce İnce Sonra Kalın

Birçok kadın olduğundan kilolu görünme kaygısı yüzünden kat kat giyinme stiline mesafeli yaklaşıyor. Aslında haksız da değiller. Eğer bu stilde bazı kuralları bilmezseniz, daha iri ve kilolu görünebilirsiniz. Öncelikle vücut hatlarınızın kaybolmasını önlemek için içinize giydiğiniz ilk parçanın en ince parça olmasına dikkat edin. Yani içinize pamuklu bir gömlek, onun üzerine daha kalın bir süveter, onun da üzerine daha kalın bir palto giyerek kombininizi tamamlayabilirsiniz. Yani kısacası buradaki kural en inceden kalına doğru giyinmektir.

layering-nedir-nasıl-uygulanır


Kat Kat Giyim / Kombin Önerileri

Evet Layering giyim stilinin temel kurallarını elimden geldiğince size anlattım. Şimdi sıra geldi kombin önerisine. Öncelikle belirtmek isterim ki katmanlama yaparken sınırı aşıp çok abartmamak gerekiyor. Yani kat kat giyim stilini uygularken üç veya dört katman ideal olacaktır. Bu stil için pamuklu tişörtlerden, yazlık elbiselerden ve aksesuarlardan yardım alabilirsiniz. Örnek vermem gerekirse tişört üzerine blazer ceket onun üzerine bir trençkot giyebilir. Ayrıca yazlık bir elbise üzerine kışlık bir kazak üzerine alacağınız bir kabanla kombini tamamlayabilirsiniz. Kaban üzerine kaban giyebilirsiniz. Aslında örnekleri artırmak mümkün. Unutmadan aksesuarlarda katmanlama stilinin bir parçası olduğunu söylemeliyim. Kemerler, şallar, atkı ve fularlar gibi...

kat-kat-giyinme-rehberi


Son Öneriler…

Layering giyim stilini uygulamanın en büyük avantajı, dışarıdaki soğuk havaya ve kapalı ortamdaki sıcaklığa kolayca adapte olmanıza olanak sağlamasıdır. Dışarısı çok soğuk olduğu zamanlarda kat kat giyindiğinizde üşümezsiniz. Ayrıca bu kombinle kapalı bir ortama girdiğinizde katlardan bir veya ikisini çıkardığınızda terlemeden rahatça ortamda vakit geçirebilirsiniz.

Kışın Stil Sahibi Görünmenin 7 Yolu

6 yorum

  1. Öneriler harika Nil. Ben kışın çok üşüyenlerdenim ve kat kat giyinirim. Ama kat kat giyinip böyle tarz olunabileceğini bilmiyordum :)

    YanıtlaSil
  2. oyyyy üstten üç ve dört ü giyip avrupa sokaklarında dolaşmalı :)

    YanıtlaSil
  3. Bu tarz kat kat giyinenleri gördüğümde çok hoşuma gidiyor ama ben kendime hiç uygulayamıyorum. Hiç yakışmıyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hiç denemedim ama gerçekten yakıştıran kişilerde çok tarz duruyor :)

      Sil

Yorum Bırakın