Giyecek Hiçbir Şeyim Yok

24 May 2021

 

ne-giysem

Her sabah dolabınızın başında saatler geçirdikten sonra ne giyeceğinize karar veremediğiniz oldu mu hiç? Benim oldu. Özellikle bir dönem her gün ne giysem sıkıntısı çekiyordum. Saatlerce onu mu giysem, bunu mu kombinlesem diye düşünerek zamanımı boşa harcıyordum. Ama modayla ilgili bilgim ve tecrübem artıkça daha bilinçli alışveriş yapmaya, bedenimi ve zevklerimi tanımaya ve gardırobumu daha iyi düzenlemeye başladım. Böylelikle hem zamandan hem paradan tasarruf ettim.  Siz de "giyecek hiçbir şeyim yok” diyen grupta iseniz, bugün size gardırobunuza kolayca uygulayabileceğiniz önerilerde bulunacağım. Bu öneriler hem kişisel tecrübelerimi hem de bu konuda sıkı araştırma sonuçlarımı içeriyor. 


her-sabah-ne-giyeceğimi-bilmiyorum

Alışverişe Çıkmadan Önce Plan Yapın!

Evet bu başlık size klişe gibi gelebilir ama gerçekten alışveriş öncesi plan yapmak sandığınızdan daha önemli. Alışverişe giderken birçoğumuz kendimizi kaybedip, bir şeyleri satın almanın verdiği hazla gereksiz birçok şey alabiliyoruz. Aldığımız parçalar bazen bedenimize uyumuyor, bazen dolabımızda bulunan diğer parçalara. Bunun önüne geçebilmek için alışverişe çıkmadan önce dolabınızı iyice bir inceleyin. Bakın bakalım nelerle ihtiyacınız var, hangi parçalar eksik bunları bir yere not alın. Ve bu listeyle alışverişe çıkın.

bugün-ne-giysem

Gardırop Analizi

Artık alışveriş yaparken daha bilinçli olmanız gerektiğini biliyorsunuz. Peki ya daha önce aldıklarımız? Yıllarca dolabımızda duran çok beğenerek aldığımız o elbise, bir gün zayıflarsam giyerim diyerek aldığımız pantolon ve daha birçokları… Gereksiz yere gardırobumuzu işgal ediyorlar ve bu karmaşa kıyafet seçme konusunda kafamızı karıştırabiliyor. O yüzden bir gün dökün tüm gardırobu önünüze. Uzun süredir giymediğiniz kıyafetleri, bedeninize olmayan, rengi uymayan, stilinize yakışmayan ne varsa elden çıkarın. Eksikleri not edin ve dolabınızı düzenleme aşamasına geçin.

ne-giysem

Dolap Düzeni

Her sabah ne giyeceğinizi bulamama sebeplerinden biri de gardırop düzeni diyebiliriz. Şöyle düşünün giyinmek için dolabınızı açıyorsunuz üstler altlar bir arada, gömlek ve dış giyim ürünleri karışmış. Tabii ki böyle bir gardıropta aradığınızı bulamazsınız. Bu yüzden gardırobunuz düzenli değilse bence hemen işe koyulun. Öncelikle kıyafetlerinizi kategorilere ayrın. Gömlek, tişört, bluz gibi buruşan kıyafetleri askılara asın ve renklerine göre dolabınıza yerleştirin. Alt giyim ürünleri, ev kıyafetlerini, jeanlerinizi mümkünse ayrı ayrı dolaba dizin. Aksesuar ve çantalarınızı düzenleyici raf veya kutulara yerleştirin. Yani kendi dolap boyutu ve imkanlarınıza göre gardırobunuzda yepyeni bir düzen oluşturun.

ne-giyeceğimi-bilmiyorum

Stil Sahibi Olmak

Öncelikle stil sahibi olmak için kendinizi tanımanız çok önemli. Vücut yapınızdan renginize, yaşam tarzınızdan kariyerinize kadar her yönü ele alarak bir stil oluşturmalısınız. Giydiğiniz kıyafetler sizi yansıtmalı ve mutlu etmeli. Yani kıyafet seçimlerinizi tüm saydıklarımı göz önünde tutarak yapmalısınız. Ayrıca stil sahibi olmanın birçok avantajı olduğunu unutmayın. Belli bir tarzınız olduğu için alışveriş yaparken ne alacağınızı bilirsiniz. Aldığınız parçalar gardırobunuzdaki diğer kıyafetlerle uyumlu görünür. Hem tarz hem de güzel görünürsünüz

kombin-önerileri


Kıyafetlerin Yardımcısı Aksesuarlar

 Belli bir stili olan tarz insanlar kombinlerini çeşitlendirmek için sık sık aksesuardan yardım alıyorlar. Bunun gerçekten akıllıca bir fikir olduğunu düşünüyorum. Çünkü doğru seçilen aksesuarlar kıyafetinizi zenginleştirip farklı kombinler yapma imkanını sunuyor. Örneğin salaş bir kazağınız var. Kazağınızı bir gün tayla kombinleyebilir, başka bir gün kemer takarak elbise olarak giyebilirsiniz. Ya da kazağınızın içine yakalı bir gömlek, omzunuza bir fular takarak giyebilirsiniz. Gördünüz gibi maliyeti düşük ama işlevi fazla olan aksesuarlar, dolabınıza inanılmaz zenginlik katıyorlar.

ne giysem bugün


Kombin Yapma Becerinizi Geliştirin

Kombin yapma yeteneği diğer tüm yetenekler gibi gelişebilen bir şey. Bu yeteneğinizin gelişebilmesi için boş bir zamanınızda gardırobunuzda bulunan kıyafetlerinizi birbiriyle eşleştirerek kombin yapma denemeleri yapabilirsiniz. Ayrıca internet bu konuda sonsuz bir kaynak. Farklı kombin örneklerini inceleyip sizde kafanızdan bir kıyafeti nasıl kombinleyeceğinizi tasarlayabilirsiniz. Bu konudaki farkındalığınız artıkça artık daha rahat kıyafet kombinleri yapabileceğinizi göreceksiniz. 


kombin-yapamıyorum


Gardırobunuzda Mutlaka Bulunması Gereken Parçalar

Dolabınızda hem kurtarıcı hem de joker görevinde bulunan bazı parçalar vardır. Bu parçalar herkesin giyim tarzına göre değişebilir. Örneğin benim gardırobumda jean pantolon, beyaz gömlek, trençkot, blazer ceket (birkaç sezondur) ve basic tişörtler mutlaka bulunur. Çünkü o parçalar hem zamansız hem de kurtarıcıdır. Siz de tarzınıza göre bu parçaların neler olduğunu belirleyip mutlaka dolabınızda bulundurun.

 

 

 

11 yorum

  1. Nilciğim ne güzel aktarmışsın. Giyecek hiçbir şeyimiz yok değil, giyecek çok şeyimiz var aslında. Doğru kombineme, dolap düzeni, vücudunu tanıma, aksesuar kullanma becerileri gibi önemli bilgiler içeren bu faydalı içerikle bunları bize hatırlattığın için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle Yıldızcığım, elimden geldiğince yazmaya çalıştım. Her zaman ki gibi güzel yorumun için çok teşekkürler ❤❤❤

      Sil
  2. Çok faydalı bir yazı olmuş Nil 💕

    YanıtlaSil
  3. Doru yerlere değinmişsiniz ama ben bir süreden sonra yine giyicek hiç bir şeyim yok dıyorum sıkılganım galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli kıyafet almak yerine aksesuarlarla kombinlerinize hava katabilirsiniz. Böylelikle sıkıldığınız kıyafetler gözünüze daha farklı ve güzel gelebilir :)

      Sil
  4. çok güzel yazııı :)

    YanıtlaSil

Yorum Bırakın