Moda Severlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 5 Film

26 Ağu 2021


moda-film

Kendinizi tecrübeli bir film tutkunu olarak görüyor musunuz? Yoksa daha çok "Sinemaya gidince ne izleyeceğime karar veririm " diyen kişilerden misiniz? Belki de bazı akşamlar Netflix'te canınız ne çekerse onu izliyorsunuzdur. Sinema izleyicisi olarak tarzınız ne olursa olsun, bir moda tutkunu olarak (burada olduğunuza göre sizin de öyle olduğunuzu varsayıyorum) ,😊 izlemeniz gereken bazı moda filmleri var. Ben de geçmişten günümüze kadar çekilen filmler arasından sizin için en fazla beğenilen 5 moda temalı filmi seçtim. Bu filmler hem moda dünyasının büyülü dünyasında kaybolmanızı sağlayacak hem de genel kültürünüzü genişletecek. İşte Moda Severlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 5 Film;


kadın-filmleri

Şeytan Marka Giyer / The Devil Wears Prada

Listemizin başında yer alan The Devil Wears Prada filmi,  Lauren Weisberger'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmış 2006 yapımı bir film. Genç bir gazeteci olan Andrea Sachs ( Anne Hathaway) Runway dergisinin yazı işleri müdürü Miranda Priestly'nin ( Meryl Streep ) yanında asistanlık yapmaya başlar. Milyonlarca kızın hayali olan bir iş ise sıradan Andrea Sachs için o kadar kolay olmayacaktır. Moda dünyasının göz alıcı karmaşası, acımasız bir iş ortamı Andrea Sachs için bakalım nasıl bir sınav olacak?

film-tavsiyesi


Coco Chanel’den Önce / Coco avant Chanel

İkinci tavsiyem, moda dünyasının unutulmaz isimlerinden biri olan Coco Chanel’in Chanel olmadan önceki hayatını anlatan başyapıt niteliğinde bir film. Film yetimhanede başlayıp, kabare şarkıcılığına uzanan ve sonunda en önemli moda tasarımcısı olan Coco Chanel’in başarı hikayesini anlatıyor. Anne Fontaine’in yönettiği, Oscar adayı olmuş ve Cesar En İyi Kostüm Tasarım Ödüllü almış bu filmi moda tutkunları mutlaka izlemeli.

moda-film-önerileri

Yves Saint Laurent

Jalil Respert’ün biyografik türde bu filminde, moda dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Yves Saint Laurent’ın, kişisel ve profesyonel hayatını izleyeceksiniz. Christian Dior’un sağ kolu olan Saint Laurent patronu öldükten sonra işlerin başına geçer ve ilk tasarımını hazırlar. Daha sonra moda dünyasında hızla ünlenmeye başlar. Bir moda şovunda tanıştığı ve hayatını tamamen değiştiren Pierre Bergé ile olan ilişkisini de ele alan bu film Yves Saint Laurent’in hem profesyonel hem özel hayatında bolca izler taşıyor.

moda-temalı-filmler

Bir Alışverişkoliğin İtirafları /Confessions of a Shopaholic

Sıradaki önerim bir komedi filmi. Rebecca'nın sorunu alışveriş bağımlısı olmasıdır. Hayatının anlamı ve gerçekten yaşadığını hissetmenin tek yolu alışveriş yapmaktır. Yaptığı harcamaların masrafını karşılamak için ise bir finans dergisinde işe girer. Ama bir sorun vardır. Dergide okuyuculara hesaplı bir şekilde harcama yapma konusunda tavsiyelerde bulunması gerekiyordur. Bu zorlu süreçte,bağımlılığını patronundan ve iş arkadaşlarından saklayan Rebecca Bloomwood (Isla Fisher), ya içindeki şeytanla yüzleşecek ya da kendini değiştirmek zorunda kalacaktır.


en-iyi-moda-filmleri


Düşlerin Terzisi / The Dressmaker

Tilly Dunnage (Kate Winslet) güzel ve yetenekli bir kadındır. Tilly Dunnage yıllardır vicdanında taşıdığı bir yükle doğup büyüdüğü kasabaya döner. Tilly kasabadaki komşuları tarafından katil olarak suçlanmaktadır. Geçmişin unutulmadığı bu yerde Tilly’yi kasabalıya yaklaştıran şey ise Tilly'nin muhteşem terzilik yeteneği olur. Tilly terzilik yeteneğiyle kasabadaki kadınları adeta baştan yaratır. Bu arada geçmişte onu haksız yere karalayanlardan tatlı tatlı intikamını almaya başlar. Bu arada başrol kızımız kasabanın yakışıklısı Teddy’ye (Liam Hemsworth) aşık olunca aşkın ona tahmin edemeyeceği şeyleri yaptıracağını görecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



12 yorum

  1. İçlerinde izlediklerim var. Diğer önerileri de listeme ekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Üç tanesini izlemişim. Diğer iki filmi de izleyeceğim çünkü moda filmleri çok güzel olmasa bile izlenmesi zevkli filmler oluyor. Görsel şölen yaşatıyorlar izleyiciye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten katılıyorum sana özellikle modayı sevenler için o görsel şölen çok keyif veriyor :)

      Sil
  3. Ne güzel bir öneri listesi Nil. Blog sayfana güzel bir renk katmışsın. Daha önce böyle bir kategoride film listesi ile karşılaşmamıştım. Emeğine yüreğine sağlık 🧿👍👏😊🤚

    YanıtlaSil
  4. izlediklerim var aralarında güzel filmler

    YanıtlaSil
  5. izledim, düşler terzisi ne hoştu yaaa :) moda kozmetik olarak baksanaa, like a boss (patron gibi), bir deee, amerikan yorganı (how to make an american quilt) izlesenee :)

    YanıtlaSil
  6. Çarpıcı bir blog yazısı olmuş. :) İzlemediklerim var izleyececğimimm

    YanıtlaSil
  7. "Düşlerin Terzisi" ne kadar güzel bir isimmiş. Çok hoşuma gitti.
    Umarım filmi de severim. :)
    Emeğinize sağlık.
    Liste için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  8. blogun blogumda ciciiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok teşekkür ederim. Hemen geliyorum bloguna 😍

      Sil

Yorum Bırakın